25. října 2014 • 13:00

Tohle je nejmocnější žena ve fotbale: Pro Chelsea zařídí všechno

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Respektují ji hráči, vrcholoví manažeři i fotbaloví agenti. Jako poklad si ji hýčká sám majitel Chelsea Roman Abramovič. A právě v hierarchii londýnského velkoklubu nyní Ruska Marina Granovská výrazně stoupla. Zvýšil se tak nejen její vliv na každodenní běh týmu, ale také na přestupy. Už takhle má přitom na svém kontě několik pořádných úlovků včetně letního příchodu Diega Costy.



Marina Granovská je dlouholetá spolupracovnice miliardáře Romana Abramoviče. Pro jeho firmy dělá již 17 let, poslední roky se věnuje právě fotbalové Chelsea. A říká se, že pro ní není žádný úkol nemožný.

„Je to neuvěřitelná osoba. Je tak profesionální a přesně ví, co chce,“ říká o Granovské člověk z vedení klubu. „Ať už jsem měl jakýkoliv problém, stačilo jí kontaktovat a ona si s tím poradila,“ dodává.

Zařídila přestup Torrese či Costy i návrat Mourinha

Marina Granovská je dlouholetá spolupracovnice majitele Chelsea Romana AbramovičeFoto Chelseafc.com
Z Chelsea se v posledních dnech rozhodl odejít dlouholetý generální ředitel Ron Gourlay. A britská média počítají s tím, že na jeho místa nastoupí právě Granovská. To sice klub zatím nepotvrdil, ovšem zároveň naznačil, že devětatřicetiletá žena dostane vyšší pravomoci.

Už nyní měla přitom Granovská, která vlastní ruský i kanadský pas, v Chelsea velký vliv. A to především v oblasti přestupů. Je veřejným tajemstvím, že sehrála velmi důležitou roli v příchodech Fernanda Torrese z Liverpoolu a Diega Costy z Atlética Madrid.

Zároveň to byla právě dlouholetá zaměstnankyně Abramoviče, kdo ruského boháče udobřil s José Mourinhem. Granovská tím umožnila letošní návrat portugalského kouče na lavičku Chelsea. Podmínkou ovšem bylo, že si své výsadní postavení Ruska uchová. Přestože na to Mourinho nebyl nikdy zvyklý, souhlasil. Veškeré kroky týkající se přestupů tak s ní musí konzultovat.

Terryho poslala někam

O Granovské je známé, že má s hráči výborné vztahy. Dokonce si s některými z nich pravidelně píše. Na její poslední narozeninovou oslavu dorazili například Didier Drogba či Juan Mata. Když je ale potřeba, umí být pořádně tvrdá. A především pokud jde o peníze.

Roman Abramovič má na práci v Chelsea svoji krajanku Marinu
Roman Abramovič má na práci v Chelsea svoji krajanku Marinu

To poznal letos v létě i kapitán a legenda klubu John Terry, když s klubem podepisoval novou smlouvu. Oblíbenec fanoušků žádal větší plat. „Ber tohle, nebo jdi do haj**u,“ měla ho drsně odbýt Ruska. Svého docílila, Terry nakonec smlouvu přijal.

Před Granovskou teď ovšem stojí jeden velký a dost náročný úkol. Musí se pokusit dotáhnout do úspěšného konce projekt, na kterém si vylámal zuby i její předchůdce Gourlay. Jedná se o rekonstrukci a zvýšení kapacity stadionu Chelsea Stamford Bridge.

Ať už se to povede, či ne, jedno je jasné. Marina Granovská je momentálně nejmocnější ženou ve fotbale.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud