27. října 2014 • 16:31

Judo na Old Trafford. Rozhodčí neviděl DOUBLE penaltu!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na první pohled jasný faul, na druhý pohled dva jasné fauly. Rozhodčí Phil Dowd přehlédl nedovolené držení a poškodil Chelsea, která v nedělním šlágru s Manchesterem United (1:1) měla kopat penaltu. „Radši se ani nebudu k sudímu vyjadřovat,“ řekl po zápase trenér José Mourinho.



Každé otázce o rozhodčím se Mourinho snažil vyhýbavě odpovědět. „Přece víte, že nemůžu mluvit o sudích,“ uvedl. „Někteří můžou, jiní ne. A jeden z těch, kteří o nich mluvit nemohou, jsem já. Víte, co se mi stane, kdybych to udělal.“

Ano, disciplinární komise by Mourinhovi napařila pokutu. Přesto následuje další otázka: Souhlasíte s druhou žlutou kartou pro Branislava Ivanoviče? Po jeho faulu v nastaveném čase totiž fotbalisté Manchesteru United vyrovnali.

„Nechci o tom mluvit, protože pak bych něco musel říct ke spoustě dalším věcem. Penalta na Ivanoviče, vzrůstající počet karet, otáčení faulů, autů… I přímo přede mnou,“ postěžoval si.

A právě neodpískaný pokutový kop byl jednou z velkých chyb, kterých se hlavní arbitr v zápase dopustil. Obránci United Rojo se Smallingem bránili ve hře Terrymu a Ivanovičovi. Ačkoliv se srbský bek dost hněval, sudí Dowd mu jen ukázal: Hraje se dál!

Dva obránci Manchesteru United drželi pod krkem Ivanoviče a Terryho, jenže Chelsea se pokutového kopu nedočkala. Rozhodčí Phil Dowd jen ukázal: hraje se dál!Foto Repro skysports.com

Dva obránci Manchesteru United drželi pod krkem Ivanoviče a Terryho, jenže Chelsea se pokutového kopu nedočkala. Rozhodčí Phil Dowd jen ukázal: hraje se dál!Foto Repro skysports.com

„Rozhodčí zcela ignoroval, že je drželi pod krkem,“ upozornil na chybu Graham Poll, bývalý uznávaný sudí z Premier League. „Dowd se držel přesvědčení, že si vás zapamatují pro to, co odpískáte a ne co přehlídnete. Jde o velké zklamání pro všechny, kterým se nelíbí podobný styl pískání.“

Mourinho si rýpnul do rozhodčích i na otázku ohledně čtyřbodového náskoku na čele tabulky Premier League.

„Po dalším kole bez ohledu na výsledky budeme stále na prvním místě. A raději budu před ostatními týmy než za nimi, protože tak máme malý prostor pro naše chyby nebo chyby rozhodčích,“ dodal.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Chelsea 1:1
Video se připravuje ...

Branislav Ivanovič byl zfaulován v pokutovém území, ale sudí Phil Dowd penaltu nenařídil.
Branislav Ivanovič byl zfaulován v pokutovém území, ale sudí Phil Dowd penaltu nenařídil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud