15. prosince 2014 • 20:10

Mourinho nelituje, že pustil Lamparda: Zastavil by vývoj ostatních

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Frank Lampard ještě zdaleka nepatří do starého železa! Znovu to dokázal ve víkendovém utkání Premier League, kdy vstřelil vítězný gól. Nikoliv však v dresu Chelsea, kde se stal legendou, nýbrž za konkurenční Manchester City, kam v létě zamířil na výpomoc před odchodem do zámoří. Trenér José Mourinho i přes Lampardovu formu nelituje, že ho ze Stamford Bridge nechal odejít.



Ani náznak lítosti není v souvislosti s Lampardovým odchodem na Mourinhovi znát. „Náš projekt je připraven na dalších deset let, nikoliv pouze na rok. Udělali jsme správné rozhodnutí,“ nechal se slyšet portugalský kouč.

Jinými slovy říká, že je lepší mít Fábregase a Diega Costu, kteří mohou Chelsea táhnout delší dobu, než dál spoléhat na šestatřicetiletého Lamparda, jehož fotbalový život se pomalu chýlí ke konci. Navzdory tomu, že patří stále mezi nejlepší v Premier League.

„Jádro týmu je potřeba rozvíjet. Mít v týmu tak velkého hráče jako je Frank by zastavilo vývoj ostatních hráčů,“ řekl Mourinho . „Můžete namítnout, že máme Johna Terryho a Didiera Drogbu. Ale to je jiné. Drogba je útočník, který naskočí a pomůže nám. A Terry je nejlepší stoper v anglickém fotbale, u něj nezáleží na tom, kolik mu je,“ vysvětlil Mourinho, proč si v Chelsea uchoval jiné veterány.

SESTŘIH Premier League: Leicester - Manchester City 0:1
Video se připravuje ...

Lampard od začátku sezony vstřelil v anglické lize už šest branek. V zářijové bitvě vyrovnal těsně před koncem šlágr právě proti Chelsea, zatím poslední trefou zase rozhodl víkendové utkání na hřišti Leicesteru.

Dohromady už v anglické lize nasypal do branek soupeřů 175 branek a dorovnal legendu Arsenalu Thierry Henryho. Z pozice záložníka nevídaná věc. „K Henrymu mám velký respekt, on je jednou z největších postav v historii Premier League. A dát tolik gólů jako on, to je neuvěřitelné,“ svěřil Lampard své radostné pocity.

Přáním Manuela Pellegriniho, který Lamparda trénuje v City, je samozřejmě udržet svou hvězdu i pro jarní část sezony. Původně měl anglický středopolař pomoci pouze do konce roku 2014. Vzhledem k tomu, že New York City i Manchester City vlastní stejný majitel, je klidně možné, že dojde ke změně a Lampard bude zářit i nadále v Premier League.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Hull 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud