28. prosince 2014 • 11:45

Na tribuně nestůj, jinak dostaneš trest! Kluby v Anglii hrozí fanouškům

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je nejlepší fotbalová atmosféra na světě v Anglii? To si myslí celá řada fanoušků, někteří z nich si ale stěžují na stále víc sterilní atmosféru při zápasech Premier League v kombinaci s přemrštěnými cenami vstupenek. Na sociálních sítích se během Vánoc objevily dva případy fanoušků, kterým Arsenal a Chelsea vytkli nevhodné chování při zápasech.



Případ Chelsea

Jeden z fanoušků Chelsea, který je oslovován jak pan Mccoy, dostal od šéfa bezpečnosti Chelsea Boba Buckleho oficiální dopis napsaný 18. prosince. V něm je popsáno, jak Mccoy slavil jeden z gólů Chelsea na Stamford Bridge. „Osoba na vašem místě a další kolem se chovali s příliš malými ohledy vůči ostatním příznivcům,“ tvrdí se v úvodu dopisu.

V čem byl problém? Oslovený fanoušek byl podle videozáznamu slavil gól tak, že se postavil na svoji sedačku, další se postavili na reklamní panel u hřiště. „V této chvíli to nebudeme dál řešit, ale prostor kolem vašich míst bude dál monitorován a v případě jakýchkoliv dalších potíží budeme zvažovat postih,“ varuje klub fanouška.

Chelsea se přitom snaží po nedávné kritice na adresu fanoušků od trenéra Josého Mourinha pracovat na tom, aby se atmosféra při domácích zápasech vylepšila a zřídila speciální sektor pro zpěv chorálů.

 

Případ Arsenal

Fanoušek Gunner Jay von Romer zašel na páteční zápas proti Queens Park Rangers, při kterém vstřelil vítězný gól Tomáš Rosický . To už měl ale zkaženou náladu z jiného důvodu.

Hned na začátku zápasu mu však jeden z pořadatelů zabavil permanentku. Vysvětlení přstupku? Na lístku, který fanouškovi pořadatel v oranžové vestě předal, se uvádí „setrvalé stání.“ Snímky od dalšího diváka, který situaci zachytil, však ukazují, že v tom samém okamžiku stáli také všichni kolem sankcionovaného diváka.

Van Romer má však jasno. „Už nikdy na Emirates nepůjdu,“ zařekl se po poslední zkušenosti.

Pochopení pro podobný postup nemá víc fanoušků Na twitterovém účtu, který publikoval oba dokumenty společně, se objevil výmluvný komentář: "Fotbal je mrtvý."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud