8. ledna 2015 • 04:58

Miliony za Bonyho? Možná z něho nebudeme mít nic, přiznává Sparta

Autor: kub, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdyby Bony Wilfried přestoupil ze Swansea mimo Premier League, mohla by se Sparta těšit na tučný podíl. Jenže z transferu do Manchesteru City nebude mít vinou předpisů FIFA klub, který nastartoval kariéru nejlepšího střelce Premier League za uplynulý rok, dost možná nic. Pouze dobrý pocit. I toho si však na Letné cení. „Máme z toho velkou radost, je to obrovsky prestižní věc,“ říká člen představenstva letenského klubu Jakub Otava.



Za kanonýra by měli Citizens zaplatit Swansea 30 milionů liber (zhruba 1,07 miliardy korun). Bony, jenž během svých začátků ve Spartě pobýval na strahovské ubytovně a musel vystačit s průměrným českým platem, se tak rázem stane královsky zaplacenou posilou.

A na jaře začne sbírat starty v nablýskané Lize mistrů, v hierarchii útočníků Manchesteru City se zařadí za hvězdného Sergia Agüera. Napodobí navíc svého budoucího spoluhráče Edina Džeka , jenž rovněž z české ligy zamířil do Wolfsburgu a následně do kádru „Citizens“.

Mnout ruce by si mohli i na Spartě, která již za Bonyho celkem vyinkasovala 168 milionů korun. Dalších 21 milionů by mohl letenský klub dostat v případě, že by se hráč stěhoval v rámci dvou různých fotbalových asociací. K tomu ale zřejmě nedojde. "Ještě zjišťujeme, jestli v tomto případě neplatí nějaká výájimka, protože Swansea je ve Walesu, ale zřejmě z toho Sparta profitovat nebude," řekl Otava pro deník Sport.

Rozhovor o tom, kolik by Sparta inkasovala a proč se zřejmě finanční odměny nedočká, čtěte ve čtvrtečním vydání deníku Sport. 

V elektronické podobě si ho můžete koupit ZDE

Titulní strana čtvrtečního deníku Sport Titulní strana čtvrtečního deníku SportFoto sport

 

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Tištěné vydání deníku Sport si nyní můžete přečíst i v elektronické verziFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud