15. ledna 2015 • 20:10

Lepší se United pod Van Gaalem? Jsou ještě horší než za Moyese

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
  • Jak se za rok zlepšil Manchester United? Po odchodu Davida Moyese a nástupu Louise van Gaala šel naopak v řadě ukazatelů dolů...Jak se za rok zlepšil Manchester United? Po odchodu Davida Moyese a nástupu Louise van Gaala šel naopak v řadě ukazatelů dolů...FOTO: Koláž iSport.cz

    Fanoušci slavného Manchesteru United cítili před novou sezonou velké naděje. Úspěšný kouč Louis van Gaal nahradil na lavičce Red Devils neoblíbeného Davida Moyese. Jenže realita pokulhává... United získali po 21 kolech  stejný počet bodů jako za stejnou dobu pod vedením Moyese. Britský deník Daily Telegraph pak zveřejnil dokonce sedm statistických ukazatelů, ve kterých je Van Gaalův tým horší než ten Moyesův z minulé sezony.

  • 1. Vstřelené góly

    SESTŘIH Premier League: Manchester United - Southampton 0:1
    Video se připravuje ...

    Vstřelené góly pod Moyesem: 35
    Vstřelené góly pod Van Gaalem: 34

    V létě vynaložili United obrovské finanční prostředky na zdokonalení týmu. Po příchodu Ángela di Maríi a Radamela Falcaa měla být útočná sílá Rudých ďáblů smrtící zbraní. Vysněná teorie ale zatím vůbec neplatí a ve střílení gólů je Manchester United o 12 gólů horší než vedoucí Chelsea. S přítomností Rooneyho, Persieho, Falcaa, Maty a di Maríi se daly očekávat mnohem větší gólové hody.

  • 2.Střely na bránu

    Útočník Manchesteru United Robin van Persie právě střílí na branku SouthamptonuFoto Reuters

    Střely na branku pod Moyesem: 218
    Střely na branku pod Van Gaalem: 199

    Ani při střelách na branku se zatím United nijak nepřekonávají. Statistiky také říkají, že pod Moyesem trefilo branku 47,2% střel, v probíhajícím ročníku Premier League pod vedením Van Gaala zamířilo přímo na branku pouze 46,2% pokusů.

  • 3. Přihrávky na útočné třetině

    Wayne Rooney, Michael Carrick a Ángel di María při zápase Manchesteru proti Southamptonu, ve kterém favorizovaný United podlehl soupeři 0:1.Foto Reuters

    Přihrávky v poslední třetině zápasu pod Moyesem: 3 183
    Přihrávky v poslední třetině zápasu pod Van Gaalem: 3 078

    Z celkového pohledu si tým z Old Trafford více přihrává právě v probíhající sezoně pod Van Gaalem (11 465) než v té minulé (10 306). Na útočné třetině si však United počínali aktivněji opět pod Moyesem.

  • 4. Procento dlouhých přihrávek

    Kanonýr Manchesteru Robin van Persie si zpracovává dlouhý míč v souboji United proti Tottenhamu, který skončil bezbrankovou remízou.Foto EPA

    Procento dlouhých přihrávek pod Moyesem: 11,3%
    Procento dlouhých přihrávek pod Van Gaalem: 12,9%

    Překvapivým zjištěním je i skutečnost, že pod trenérskou taktovkou Van Gaala vyslali hráči United větší procento dlouhých přihrávek než v éře Davida Moyese. A to i navzdory tomu, že Skot má pověst kouče, který sází na přímočarý méně kombinační fotbal.

  • 5. Celkový počet křížných míčů

    Marouane Fellaini právě střílí gól do sítě Stoke, přesným centrem našel belgického reprezentanta Ander Herrera. United porazili soupeře 2:1.Foto Reuters

    Celkový počet křížných míčů pod Moyesem: 554
    Celkový počet křížných míčů pod Van Gaalem: 496

    Tradiční zbraní Manchesteru United jsou křížné balony. Jenže i ta se nepatrně vytrácí. Po 21 kolech vyprodukovali hráči Rudých ďáblů o více než padesát křížných míčů méně než při účinkování Moyese.

  • 6. Procento vyhraných soubojů

    Hráč Southamptonu Morgan Schneiderlin si v souboji s Waynem Rooneym zpracovává míč na prsa.Foto Reuters

    Procento vyhraných soubojů pod Moyesem: 79,1%
    Procento vyhraných soubojů pod Van Gaalem: 75,7%

    Slavný United netlačí pata pouze v útoku, ale i v obraně. Pod vedením nizozemského kouče se totiž hráči zhoršili nejen v ofenzivních ukazatelích, ale i při defenzivních úkolech. Fotbalisté United vyhráli přesně o 3,4% soubojů méně než v minulé sezoně.

  • 7. Počet spáchaných faulů

    Záložník United Michael Carrick právě fauluje pronikajícího Ryana Masona z Tottenhamu.Foto EPA

    Počet spáchaných faulů pod Moyesem: 228
    Počet spáchaných faulů pod Van Gaalem: 245

    S předchozím bodem číslo šest úzce souvisí i tato statistika. Hráči United oproti minulé sezoně více faulují. Chodí do soubojů později, častěji je prohrávají. United nemají pouze o sedmnáct faulů více než v minulé sezoně, tým Red Devils obdržel rovněž tři červené karty. Naproti tomu pod Moyesem byl vyloučen po 21 kolech pouze jediný hráč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud