30. dubna 2015 • 14:28

Chelsea stanovila Čechovu cenu. Za přestup chce 383 milionů

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenal, nebo Paris St. Germain? Okruh zájemců o Petra Čecha se na přestupovém poli zúžil na dva kluby. A přestože se o tom oficiálně nemluví, jde o tuhý boj. Tvrdí to britský list Daily Telegraph, podle kterého je definitivně stanovena i Čechova přestupní částka.



Chelsea požaduje za českého gólmana minimálně 10 milionů liber (v přepočtu asi 383 milionů korun), byť mu běží smlouva už jen do příštího léta. Údajně jde o konečnou cenu, ovšem navýšit by ji mohla velká poptávka.

Nastavená „pravidla“ transferu tak mírně zvýhodňují PSG. Vzhledem k jeho finančním možnostem jsou šejkové připraveni přebít jakoukoliv nabídku Arsenalu. Ke všemu chtějí Čechovi předložit návrh smlouvy s minimálně stejnou mzdou, jakou pobírá v Chelsea. Jeho základní plat se v tuto chvíli pohybuje kolem 120 tisíc liber za týden, asi 4,6 milionů korun.

Arsenalu pro změnu hraje do karet Čechův zájem zůstat v Anglii, nejlépe v Londýně. Jeho rodina se zde usadila a nerada by se stěhovala do jiné země.

Volba nového klubu prý bude výhradně na českém reprezentantovi. Vedení Chelsea oceňuje jeho přínos pro klub za posledních deset let i loajalitu v této sezoně, kdy ztratil pozici jedničky. Nebude mu tedy bránit ani v odchodu k městskému rivalovi do Arsenalu.

„Přestoupí tam, kam bude chtít,“ píše Telegraph. Nutno ale dodat, že jen do klubu, který položí na stůl oněch 10 milionů liber…

Sestřih Premier League: Leicester - Chelsea 1:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud