26. června 2015 • 10:43

Čech už DNES hráčem Arsenalu? Čeká ho zdravotní prohlídka

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, dojednáno?! Podle reportéra britského BBC Davida Ornsteina se Petr Čech možná už dnes stane oficiálně hráčem Arsenalu. V londýnském klubu ho čeká zdravotní prohlídka, co se týče přestupové částky i podmínek smlouvy už je prý všechno vyřešeno. Český gólman se přesune k městskému rivalovi z Chelsea, kde nastupoval od roku 2004.



Kluby už se dohodly na přestupové částce (mluví se zhruba o 10 až  11 milionech liber, odhadem 418 milionů korun), hráč souhlasil s tříletou délkou smlouvy i s platem, který by měl být okolo pěti milionu korun týdně.

K uzavření přestupu zbývá poslední věc, projít zdravotní prohlídkou. Na tu měl jít Petr Čech podle informací Skysports příští týden, nakonec se ale všechno urychlí. Reportér britské BBC David Ornstein na Twitteru uveřejnil zprávu, že zdravotní prohlídka Petra Čecha proběhne už dnes v pátek.

33letý gólman se poté oficiálně stane hráčem "kanonýrů", kde už působí kapitán české reprezentace Tomáš Rosický . Čech změní dres po jedenácti letech, které strávil v konkurenční Chelsea.

Mezi třemi tyčemi u "blues" vychytal všechny myslitelné trofeje, získal čtyři ligové tituly, čtyři FA Cupy, tři Ligové poháry, vítězství v Lize mistrů i Evropské lize. Stal se klubovou ikonou, navíc útočí na celkový rekord Premier League v počtu vychytaných nul.

Minulou sezonu ale ztratil pozici jedničky, do které José Mourinho instaloval talentovaného Belgičana Thibauta Courtoise . Odchytal pouze šestnáct zápasů a netajil se tím, že touží po větším herním vytížení.

Zájemců o Čechovy služby se vyrojilo hodně, enormní zájem měli šejkové z PSG. Zkušený gólman nakonec zvolil variantu zůstat v Londýně a dohodl se s konkurenčním Arsenalem. Trenér Mourinho sice o Čechově propuštění nechtěl ani slyšet, nakonec se ale musel podvolit rozhodnutí klubového majitele.

Ruský miliardář Roman Abramovič totiž dodržel slovo, které Čechovi dal a pustil ho do klubu, jaký si český brankář sám přál. Jako odměnu za dlouholeté služby mu ruský miliardář prý věnuje ještě odměnu ve výši čtyř milionů liber (152 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud