19. září 2015 • 15:39

Čechův návrat na Chelsea? Fanoušci ho vítali, on pak krotil rvačku

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v sobotu po obědě přijel Petr Čech s Arsenalem k utkání proti Chelsea, v níž dlouhá léta působil, ale od léta je „kanonýrem“, proměnil se v ústřední postavu. Fanoušci "blues" ho vítali aplausem, sám pak na hřišti krotil emoce, když radil sudímu při strkanici hráčů. Při úvodní trefě domácích neměl nárok, Zouma hlavičkoval zblízka sám, podobně na tom byl i u gólové pojistky "blues". Chelsea nakonec vyhrála 2:0.



O tom, kdo bude nejsledovanější postavou derby mezi Chelsea a Arsenalem, bylo rozhodnuto prakticky už v létě. To se Petr Čech po dlouhých letech v brance „blues“ upsal londýnskému rivalovi. Už tehdy se noviny předháněly v odhadech, jak moc jeho odchod ublíží týmu Josého Mourinha a naopak, zda s českým brankářem mezi tyčemi konečně Gunners dosáhnou na titul.

2434880:gallery:true:true

S blížícím se výkopem vše nabralo na síle. Chelsea vstup do sezony nevyšel, Arsenal byl na tom lépe. Teď se čekalo, zda Čech ustojí ohromný tlak. Úspěšná léta s modrou armádou a řadou trofejí z hlavy vymazat nemohl. Ani fandové na něj nezapomněli.

Čech se při nástupu na hřiště dočkal vřelého uvítání. Do poločasu jako by domácí Čecha šetřili. Nejvýrazněji na sebe český gólman upozornil krátce před poločasem, kdy krotil strkanici spoluhráče Gabriela s útočníkem  Chelsea Diegem Costou na trávníku a vysvětloval vše i muži s píšťalkou.

Emoce ale opadly jen na pár minut, na konci první půle provokujícího Costu „potrestal“ Gabriel nakopnutím a viděl za to už druhou žlutou a následně tedy i červenou kartu. Přesilovku pak Chelsea využila osm minut po půli.

Trestný kop Fábregase se stáčel směrem do branky Arsenalu, Petr Čech udělal směrem k míči pár kroků, pak se ale zastavil a nehlídaný Zouma hlavičkoval zblízka úplně sám. Brankář Arsenalu neměl nárok zasáhnout.

V nastaveném čase pak dostal Čech i druhý gól, kdy nedokázal zasáhnout proti tečované ráně Hazarda zblízka. Chelsea slavila důležitou výhru 2:0, Čechovi návrat na hřiště "blues" nejspíš pořádně zhořkl.

Brankář Arsenalu Petr Čech inkasoval na Chelsea dvakrát
Brankář Arsenalu Petr Čech inkasoval na Chelsea dvakrát

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud