23. září 2015 • 04:30

Čech zůstane na lavičce. Je to nebezpečné, říká legenda Arsenalu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třeskuté derby mezi Arsenalem a Tottenhamem v Ligovém poháru (20:45 ONLINE) bude Petr Čech sledovat jen ze střídačky. Trenér Arséne Wenger už před prohrou na Chelsea (0:2) jasně deklaroval, že mezi tyčemi dostane prostor David Ospina. "Rotovat brankáře může být nebezpečné," varuje "kanonýry" legendární gólman Arsenalu a anglické reprezentace David Seaman.



Čech přišel do Arsenalu chytat, o tom není pochyb. Pod trenérem Wengerem okamžitě zaujal pozici jedničky, nicméně všechny zápasy v brance nebude. "V minulé sezoně Petr (Čech) nenastupoval pravidelně, takže se snažím, aby si trošku psychicky odpočinul. U brankářů je to stejné jako u hráčů v poli," vysvětlil trenér Wenger.

Český gólman v týdnu vynechal zápas Ligy mistrů v Záhřebu, o víkendu čapal neúspěšné derby na půdě bývalého klubu Chelsea. Dnes (20:45 ONLINE) v utkání Capital One Cupu znovu dostane šanci David Ospina.

"Pro brankáře tohle může být velmi obtížné," říká někdejší gólman anglické reprezentace a Arsenalu David Seaman. "Každý chce chytat všechny zápasy. Tým opravdu funguje jedině v případě, že první brankář chytá opravdu dobře a tomu druhému nevadí stát stranou a podporuje ho," cituje ho britský Mirror.

2434880:gallery:true:true

Podle Seamana by měl i na zápasy typu ligový pohár zůstávat v brance Arsenalu Petr Čech. "Myslím, že je to opravdová světová třída, právem se řadí mezi nejlepší gólmany světa. Courtois chytá výborně, ale ještě nedosáhl takových úspěchů jako Čech. De Gea je také fantastický," jmenuje nejlepší gólmany v Premier League.

David Ospina, který nyní kryje záda Petru Čechovi, úplně smířený s rolí dvojky nejspíš není. Do Galatasaray Istanbul kolumbijský reprezentant v létě neodešel hlavně proto, že mu trenér Wenger slíbil alespoň částečné herní vytížení.

27letý gólman nyní dostane podruhé příležitost na úkor české jedničky. "Ospiny je mi trochu líto, protože v minulé sezoně neudělal nic špatně a přesto ztratil místo jedničky. Připomíná mi Hugo Llorise z Tottenhamu. Také není moc velký a nezabere v brance tolik místa, ale předvádí výborné zákroky," chválí Čechova konkurenta.

Arsenal v utkání s Tottenhamem plánuje využít hráče z širšího kádru. Wenger, narozdíl od minulých let, nehodlá do Ligového poháru nominovat samé mladíky, ale naopak zkušené hráče, kterým v dosavadním průběhu sezony schází minuty na hřišti. Být zdravý Tomáš Rosický, měl ideální možnost se trenérovi předvést...

Petr Čech musel klidnit konflikt mezi současnými a bývalými spoluhráči
Petr Čech musel klidnit konflikt mezi současnými a bývalými spoluhráči

2436237:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud