26. září 2015 • 19:25

Cinkaly tyče. Čech si zachytal, bleskově reagoval na čáře

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal dva góly, další šance zlikvidoval, ale měl také pořádnou kliku. Brankáři Arsenalu Petru Čechovi po utkání v Leicesteru možná i zvonilo v uších, soupeř trefil tyč a břevno. Nakonec však „kanonýři“ brali výhru 5:2.



Pokud měl Petr Čech v plánu připsat si v Premier League další čisté konto, v Leicesteru na něj musel brzy zapomenout. Česká reprezentační jednička se mezi tyčemi nenudila, a protože dopředu hrál i Arsenal, byla k vidění ostrá anglická jízda od branky k brance.

Čech se na úvod blýskl tím, že parádně zneškodnil ránu Schluppa, aby z pokračující akce Vardy z hranice pokutového území trefil tyč. Proti jeho zakončení neměl zkušený gólman nárok zasáhnout, ale pomohla mu branková konstrukce.

O dvě minuty později už ale takovou kliku neměl. Vardy se prosmýkl po levém křídle a skóroval. Bylo jasné, že z nuly na kontě nebude nic. V 18. minutě pak měl na hlavě pojistku vedení Leicesteru opět Vardy, jenže zazdil tutovku, když zblízka hlavičkoval do břevna. Čech si musel pořádně oddechnout, určitě nečekal, že bude nažhavený Leicester jeho týmu takhle zatápět.

Čech se pořád měl co ohánět, i když Arsenal postupně navyšoval skóre na 4:1. Zlikvidoval Vardyho ránu k tyči, nepřišel si na něj ani o chvíli později Mahrez. Ten zakončoval zblízka a gólman Arsenalu předvedl svůj zákrok dne. Nejspíš byl v tu chvíli i faulován, když ho soupeř postrčil. Sudí měl hru přerušit.

2440644:gallery:true:true

Gólman se snažil co nejrychleji zvednout na nohy a být ve střehu. Akce totiž pokračovala a třetí slušnou příležitost už Leicester využil. K míči se dostal v pokutovém území Vardy a obstřelil Čecha. Vítězství favorita z Londýna ale pečetil v nastavení Giroud.

Petr Čech inkasuje gól na půdě Leicesteru od Jamieho Vardyho, Arsenal do poločasu skóre otočil na 2.1.
Petr Čech inkasuje gól na půdě Leicesteru od Jamieho Vardyho, Arsenal do poločasu skóre otočil na 2.1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud