24. prosince 2015 • 14:55

Rooney se zastal manažera Van Gaala: Nejtěžší to mají naše rodiny

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kritika se valí na Manchester United. Hodně toho schytal nizozemský manažer „rudých ďáblů“ Louis van Gaal. Tomu krátce před Štědrým dnem nejspíš ruply nervy a tiskovou konferenci ukončil už po pěti minutách. Média totiž spekulují o jeho konci v United. „Lidi, co tohle píšou, netuší, co se ve skutečnosti děje. Tvrdě pracujeme a bojujeme i za trenéra, abychom otočili sezonu k lepšímu,“ vyhlásil kapitán týmu Wayne Rooney.



Připustil, že výsledky i hra měly do ideálu daleko. Na Ostrovech se po šesti zápasech United bez výhry hodně mluví o tom, že je nizozemský manažer Van Gaal pod obrovským tlakem a neustojí ho. Rooney ale vzal velký díl kritiky i na sebe. Dobře ví, že má být jedním z tahounů United a tuhle roli neplní.

„Vím, že jsem nehrál dobře. I já musím tvrdě makat, abych se zlepšil a odvedl pro tým to nejlepší,“ řekl Rooney. „Není příjemné, když jsme po každém utkání kritizovaní,“ přiznal a zdůraznil, že je on i hráči hrdý na to, že může nastupovat za Manchester United.

2534198:gallery:true:true

„Nejde nám to tak, jak bychom chtěli, ale snažíme se pracovat na nápravě. Doufejme, že se sezonou ještě dokážeme něco udělat,“ věří Rooney. Samotní hráči řešili všechno i mezi sebou, nejde prý ale o nějakou senzaci, nebo snad hádky. „Jsme skupina lidí a víme, že hodně věcí můžeme dělat lépe. Setkáváme se celkem pravidelně a snažíme se najít nejlepší řešení, aby se nám dařilo,“ prozradil kapitán týmu z Old Trafford.

Sám prý má dost sil na to, aby se s kritikou v médiích vyrovnal. A stejně tak Van Gaal. „Horší je to ale pro naše rodiny, ty na podobné věci nejsou zvyklé a je to pro ně těžké,“ posteskl si.

Věří ale, že žádné harakiri v klubu nenastane a United zvládnou hned následující zápas proti Stoke City. „Je to šance. Musíme odmakat vše na sto procent a doufat, že to bude znamenat i dobrý start do roku 2016. Chceme, aby byl tenhle rok pro United určitě lepší.“

2527955:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud