9. ledna 2016 • 18:15

Vydrův gól pomohl Readingu, United spasila penalta v nastavení

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenal postupuje do osmifinále FA Cupu. „Kanonýři“ na domácí půdě vyhráli nad Sunderlandem 3:1. Vidět byl i český útočník Matěj Vydra, který se gólově prosadil a pomohl Readingu k remíze 2:2 na hřišti Huddersfieldu. Blízko dalšího trapasu byl Manchester United, který vyhrál nad třetiligovým Sheffieldem United až díky penaltě v nastavení 1:0.



Svěřenci manažera Arsena Wengera vstoupili do utkání hůř a jako první inkasovali. Po chybě obrany se v pokutovém území dostal k míči Lens. Vypálil z pohledu Čecha na bližší tyč a český gólman neměl nárok. Senzace se ale nekonala. Už do poločasu vyrovnal Campbell a v závěrečné dvacetiminutovce londýnský celek rozhodl.

V 72. minutě se prosadil Ramsey a o chvíli později pečetil vítězství Giroud. I Petr Čech se ale musel mít na pozoru. Sunderland sice trefil branku už jen jednou, ale český reprezentant předvedl parádní zákrok a další míč za svá záda nepustil.

V dalším utkání se ukázal český útočník Readingu Matěj Vydra, když v 71. minutě odpověděl na úvodní gól Huddersfieldu a vyrovnal na 1:1. Tři minuty před koncem šel navíc Reading zásluhou Robsona-Kanua do vedení. To ale neudržel, ve druhé nastavené minutě vyrovnal Huddersfield z pokutového kopu.

Postup slaví také Daniel Pudil, který pomohl Sheffieldu Wednesday k vyřazení Fulhamu. Naopak Middlesbrough v sestavě s Tomášem Kalasem nepotvrdil skvělou ligovou formu a prohrál s Burnley.

Velké problémy měl Manchester United s postupem přes třetiligový Sheffield United. Svěřenci Louise van Gaala sice měli během zápasu v držení míč 71 procent času, připsali si však jen dvě střely na bránu a prakticky žádnou gólovou šanci. Až v nastavení vybojoval Memphis Depay průnikem do vápna penaltu a Wayne Rooney zajistil postup.

Manchester City vyhrál na hřišti Norwiche 3:0. Kromě Sunderlandu a Norwiche vypadly další dva týmy Premier League - Southampton doma nestačil na Crystal Palace a Watford porazil Newcastle.

Zaváhaly také Aston Villa a West Bromwich, které budou muset nastoupit k opakovaným zápasům proti týmům z nižších soutěží. Aston Villa remizovala ve Wycombe, West Brom doma nedokázal porazit Bristol City.

První gól utkání mezi Arsenal a Sunderlandem v FA Cupu inkasoval Petr Čech. Nakonec ale Arsenal vyhrál 3:1.
První gól utkání mezi Arsenal a Sunderlandem v FA Cupu inkasoval Petr Čech. Nakonec ale Arsenal vyhrál 3:1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud