2. února 2016 • 23:40

Bomba SNŮ! Vardy skvělým gólem přiživil outsiderův sen o titulu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl období, kdy se na šest zápasů střelecky odmlčel. Krize? Odpověď Jamieho Vardyho zní jasně. Z posledních dvou zápasů proti Stoke a Liverpoolu vstřelil tři góly a pomohl Leicesteru udržet se v čele Premier League. Proti „reds“ se navíc trefil parádní brankou, o které v Anglii začali tvrdit, že je to gól roku, či možná desetiletí.



V minulém kole přispěl jednou brankou k demolici Stoke. Leicester doma jasně vyhrál 3:0. V úterý přijel na jeho hřiště slavný Liverpool. A Vardyho show pokračovala.

V 60. minutě ho do brejku vyslal dvorní nahrávač Riyád Mahrez a anglický útočník předvedl neskutečnou parádu. Místo starostmi se zpracováním míče, se do něho opřel a vypálil. Brankář Liverpoolu Simon Mignolet neměl proti jeho střele sebemenší šanci zasáhnout.

2581572:gallery:true:true

„Vardy vstřelil gól desetiletí,“ spěchal rychle na Twitter napsat bývalý anglický reprezentant a dnes uznávaný expert Gary Lineker.Sám Vardy popsal, jak jeho trefě došlo. „Celou dobu jsem si Mignoleta hlídal. Když míč spadl na zem, chtěl jsem ho okamžitě trefit. Naštěstí to spadlo do branky,“ řekl po utkání pro klubový web. „Je to pro nás důležitá výhra,“ dodal 29letý kanonýr.

Vardyho kvality ocenil i spoluhráč Danny Drinkwater. „To bylo neuvěřitelné. Je úžasný. Tvrdě pracuje a obyčejné přihrávky přeměňuje ve skvělé pasy,“ žasnul obránce „lišek“.

Že je Vardy ještě více důležitý pro samotný Leicester, dokazuje statistika proti velkým klubům. V letošním ročníku se dvakrát trefil do sítě Arsenalu, Liverpoolu. Jeden gól vstřelil Manchesteru United a jeden proti Chelsea. Aby toho nebylo málo, přidal Vardy ještě druhý gól. Celkově již osmnáctý v letošní sezoně.

Brankář Liverpoolu byl na tenhle Vardyho volej krátký
Brankář Liverpoolu byl na tenhle Vardyho volej krátký

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud