8. února 2016 • 20:28

Wenger o titulu: Favoritem je Leicester, ale máme kvalitu a věříme si

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenal je zpátky! „Kanonýři“ sice ztrácejí v Premier League pět bodů na vedoucí Leicester, ale manažer Arséne Wenger je optimistický. „Hráli jsme o titul a pořád o něj bojujeme. Ovšem Leicester je teď favoritem,“ uvědomuje si manažer Arsenalu. Jeho tým právě s lídrem srazí v následujícím kole a může manko stáhnout. „Máme na to. Kvalitu i pevné nervy,“ věří.



Karty jsou v Anglii rozdané jasně a respektuje je i Wenger. Leicester během týdne porazil Liverpool i Manchester City, to jej jasně pasuje mezi aspiranty na titul do pozice jedničky. Naopak Arsenal, který zdolal naposledy Bournemouth 2:0, naplno zabral po pěti utkáních.

„S Leicesterem hrajeme doma, máme na to se s tím vypořádat. Bude to velký zápas a my ho chceme zvládnout,“ věří francouzský manažer. „Bylo důležité, že jsme přerušili sérii zápasů bez výhry. My jsme nad Bournemouthem prostě vyhrát museli. Teď nám to zvedlo sebevědomí.“

2586991:gallery:true:true

Nováček Premier League ale favorita zlobil. Arsenal se mohl spolehnout na tradiční oporu v podobě Petra Čecha, který mezi tyčemi předvedl výtečné zákroky. „Kdyby byl vyloučený Flamini, hrál by se jiný zápas,“ posteskl si boss Bournemouthu Eddie Howe.

„Měl dostat červenou kartu. Nevidím na tom nic složitého, byl to ošklivý zákrok. Když sudí udělil žlutou kartu, byl jsem překvapený. Náš hráč mohl být po tom zákroku vážně zraněný," myslí si v táboře poražených.

Wenger měl na kritický moment jiný názor. „Já jsem to takhle neviděl. Flamini byl první na míči,“ přesvědčoval rivala. „Možná to byl faul, ale kdyby dostal červenou kartu, tak by to bylo kruté,“ dodal.

2586111:gallery:true:true

Záložník Arsenalu Mesut Özil v utkání s Bournemouthem
Záložník Arsenalu Mesut Özil v utkání s Bournemouthem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud