22. února 2016 • 12:40

Vnitřní boj v United. Kdo chce za kouče Mourinha a kdo Giggse?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Manchesteru United Louis van Gaal je muž na odstřel. Dnes musí nutně porazit v FA Cupu třetiligové Shrewsbury (ONLINE 20:45 na iSport.cz). Pokud však přidá třetí porážku za posledních deset dnů, bude jeho působení na Old Trafford podle informací britského deníku The Sun pravděpodobně u konce. V tom případě by vedení klubu muselo zvolit jeho nástupce. Zatímco výkonný místopředseda Ed Woodward prosazuje Josého Mourinha, zbytek stojí za dosavadním asistentem Ryanem Giggsem.



Anglický klub se dostal do pořádné šlamastiky. Kromě žalostných výkonů pod vedením nizozemského trenéra Louise van Gaala, musí vyřešit vnitřní rozepři ve správní radě ohledně případné volby nového trenéra.

Klubové vedení už totiž připravuje náhradní variantu za Van Gaala, ale rozhodně není za jedno. Zatímco výkonný místopředseda Ed Woodward chce do klubu přivést portugalského kouče Josého Mourinha , zbytek členů by rádi viděli na lavičce Ryana Giggse, který je nyní v realizačním týmu na pozici asistenta.

Pro bývalého velšského fotbalistu jsou především dvě velké klubové legendy Sir Alex Ferguson a Bobby Charlton.

Jenže velkým otazníkem je načasování vyhazovu pro nizozemského trenéra. Na Ostrovech se spekuluje, zda bude Woodward čekat, nebo oželí 10 milionů liber (347 milionů korun) jako odstupné, které má Van Gaal obdržet v případě, že by jeho angažmá skončilo předčasně.

Zklamaný trenér Manchesteru United Louis van Gaal
Zklamaný trenér Manchesteru United Louis van Gaal

Současný trenér „rudých ďáblů“ má podle britských médií ve smlouvě kromě tučného odstupného také klauzuli, kterou měl i jeho předchůdce David Moyes. Ta zní, že v případě, kdyby se United nekvalifikovali do Ligy mistrů, skončí okamžitě bez nároků na finanční odměnu.

A poslední výkony Manchesteru mu moc nepomáhají. Čerstvá je porážka na půdě dánského mistra Midtjyllandu (1:2) v Evropské lize. V Premier League zase v posledním utkání prohrál na hřišti Sunderlandu (1:2).

V pondělí (ONLINE 20:45) čeká Van Gaala a spol. pohárové utkání s třetiligovým Shrewsbury. Pokud i do třetice v posledních deseti dnech odejdou "ďáblové“ ze hřiště jako poraženi, bude dost možné, že Woodward oželí finanční odstupné a řekne nizozemskému kouči sbohem.

2594376:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud