3. května 2016 • 15:25

Bláznivé sázky! Titul Leicesteru byl pravděpodobný jako yetti a Elvis

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Elvis Presley stále žije, sněžný muž opravdu existuje, Vánoce jsou nejteplejším dnem roku. Na to se dalo u sázkových kancelářích sázet ve stejném kurzu jako loni v srpnu na fotbalisty Leicesteru, že vyhrají anglický titul. A těm se to v pondělí skutečně podařilo.



Kurz 5000:1, který byl vypsán na Leicester, se vypisuje na věci, kterým věří jen nadšenci. Podle NBC byl stejný kurz na to, že bude prokázána existence yettiho a že nejvíce se ohřejeme na Štědrý den. Britská média zase uvádějí, že v kurzu 2000:1 šlo sázet na to, že legendární zpěvák Elvis Presley v roce 1977 nezemřel, ale v utajení žije dál. Na existenci Lochneské příšery byl dokonce kurz "jen" 500:1, tedy desetkrát pravděpodobnější než na titul Leicesteru.

Věrohodněji se podle sázkových kanceláří jeví i to, že americkou prezidentkou se stane celebrita Kim Kardashianová (2000:1), či že zakladatel erotické značky Playboy Hugh Hefner je stále panic (1000:1).

O ojedinělou výši kurzu jde i ve světě sportu. Například na to, že Maďarsko na letošním mistrovství světa hokejistů získá zlatou medaili, jde sázet v kurzu 900:1. Na triumf Albánie na fotbalovém mistrovství Evropy je kurz 300:1. Na "Zázrak na ledě", tedy výhru amerických hokejistů na olympijských hrách v roce 1980 nad silným Sovětským svazem, šlo sázet v kurzu 1000:1.

2693919:gallery:true:true

Ačkoli se loni nenašlo příliš odvážlivců, kteří by na Leicester vsadili velké sumy, vysoký kurz přesto přinese sázkovým kancelářím výrazné ztráty. Za každých 20 vsazených liber totiž budou muset vyplatit 100 tisíc liber. "Nezbankrotuje nás to, i když to bude velká ztráta. Rozhodně budeme i v budoucnu vypisovat kurzy 5000:1, určitě ale budeme opatrnější," řekl Joe Crilly, mluvčí sázkové kanceláře William Hill, která bude muset vyplatit 14,6 milionu dolarů (asi 340 milionů korun).

Mezi sázkaři na Leicester se ale našel i smolař. Editor deníku Bloomberg News John Micklethwait údajně posledních dvacet let vždy před sezonou sázel na titul Leicesteru 20 liber. Loni se však stěhoval z Londýna do New Yorku a sázku pro jednou vynechal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud