3. května 2016 • 12:45

Co řekli o titulu Leicesteru? Stoletý příběh i dojemný telefonát trenérů

Autor: ČTK, iSport.cz, dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Co řekli trenér Chelsea, bývalá ikona Liverpoolu či United o titulu Leicesteru?Co řekli trenér Chelsea, bývalá ikona Liverpoolu či United o titulu Leicesteru?FOTO: Koláž iSport.cz

    Fotbalisté Leicesteru okouzlili ostrovní scénu. Jejich překvapivý první titul v Premier League udělal velký dojem na řadu význačných osobností. „Lidé o tom budou mluvit sto let,“ řekl bývalý obránce Liverpoolu Jamie Carragher. Trenér Chelsea Guus Hiddink zase přiznal, že mu kouč „lišek“ Claudio Ranieri volal a děkoval za pondělní remízu s Tottenhamem, která přinesla defintivní potvrzení prvenství jeho týmu. Přidal se i legendární anglický útočník Alan Shearer. Projděte si všechny reakce po historickém úspěchu.

  • Claudio Ranieri

    Trenér Leicesteru Claudio RanieriFoto Reuters

    Claudio Ranieri
    trenér Leicesteru

    "Jsem opravdu pyšný a nemohu se dočkat, až se o radost podělím s hráči, lidmi v klubu i fanoušky. Ani já jsem něco takového nečekal, když jsem přicházel do Leicesteru. Jsem pragmatik. Jen jsem chtěl vyhrávat zápas za zápasem a pomáhat hráčům v jejich růstu,“ řekl Ranieri. „Rozhodně jsem nepřemýšlel o tom, že bychom se mohli dostat takhle daleko," připustil italský kouč, který zažívá největší úspěch od roku 2000, kdy s Valencií překvapivě došel do finále Ligy mistrů.

  • Guus Hiddink

    Trenér Chelsea Guus HiddinkFoto Reuters

    Guus Hiddink
    trenér Chelsea

    "Po utkání s Tottenhamem mi volal trenér Ranieri. Poděkoval nám za to, co jsme pro ně udělali. Speciálně ve druhém poločase. Já mu na oplátku pogratuloval. Děkoval mi asi pětkrát. Neviděl jsem jeho tvář, ale hlas se mu úplně třásl,“ prozradil nizozemský trenér, který po konci této sezony v Chelsea skončí.

  • Jamie Carragher

    Jamie CarragherFoto Profimedia.cz

    Jamie Carragher
    bývalý obránce Liverpoolu

    "Tohle je něco, o čem lidé budou mluvit ještě za sto let.“

  • Alan Shearer

    Alan ShearerFoto Profimedia.cz

    Alan Shearer
    bývalý anglický reprezentant, který v roce 1995 dosáhl podobného překvapení s Blackburnem

    "Aby se tým velikosti Leicesteru měřil s obry a jejich bohatstvím a zkušenostmi, to je podle mě nejvíc, co se ve fotbale může povést.“

  • Mauricio Pochettino

    Trenér Tottenhamu Mauricio PochettinoFoto Reuters

    Mauricio Pochettino
    trenér Tottenhamu

    "Gratuluji Leicesteru a Claudiu Ranierimu. Měli opravdu fantastickou sezonu. Bylo to něco úžasného. Klub, trenér, hráči i fanoušci si to opravdu zaslouží. Na jednu stranu cítíme zklamání, protože už nejsme ve hře o titul. Ale také musíme být realisté, protože i naše sezona zatím byla výborná. Musíme udržet druhé místo a myslím, že máme před sebou zářivou budoucnost,"

  • Wes Morgan

    Wes MorganFoto Reuters

    Wes Morgan
    obránce a kapitán Leicesteru

    "Nikdy jsem nezažil týmový duch, jako je tady. Jsme jako bratři. Všichni nám nevěřili a odsuzovali nás k sestupu, ale my bojovali a chtěli jsme jim ukázat, že se mýlí. Teď se nemohu dočkat, až se dotknu trofeje.“

  • Gary Lineker

    Gary LinekerFoto Profimedia.cz

    Gary Lineker
    populární fotbalový expert, bývalý reprezentant a hráč  Leicesteru

    "Je to největší sportovní šok mé doby. A to je to můj klub.“

  • Peter Schmeichel

    Peter Schmeichel v době, kdy chytal za Manchester UnitedFoto profimedia.cz

    Peter Schmeichel
    bývalý brankář Manchesteru United a otec jedničky Leicesteru Kaspera Schmeichela

    "Neskrývám svou hrdost, jen nemohu najít ta správná slova. (Mohu, ale kdybych je použil, zablokovali by mi můj účet)," napsal na Twitteru bývalý legendární brankář Peter Schmeichel, který je otcem jedničky Leicesteru Kaspera Schmeichela. A připomněl souvislost s prvním titulem, který zažil na Old Trafford „2. května 1993 mi bylo 29 let, nehráli jsme utkání, ale rozhodlo se o našem titulu, protože soupeř ztratil. Je 2. květen 2016, mému synovi je 29 let, Leicester nehrál a také vyhrál titul, protože jeho rival ztratil!“ žasl někdejší dánský reprezentant.

  • John Terry

    Kapitán Chelsea John TerryFoto Reuters

    John Terry
    obránce a kapitán Chelsea

    "Dali šanci všem malým klubům, že mohou uspět.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud