29. července 2016 • 17:23

Mourinhova čistka! DEVĚT hráčů už není s týmem, odejde i Schweinsteiger

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou přípravných zápasech rozhodl. Trenér Manchesteru United José Mourinho vyřadil z týmu hned devět hráčů, kteří si nyní mohou hledat nové angažmá. Někteří na hostování, někteří natrvalo. Mourinhova čistka se dotkla hlavně mladíků, ovšem také zkušeného záložníka Bastiana Schweinsteigera.



Německý záložník, který přišel do Manchesteru United před rokem, přitom neodehrál v přípravě na novou sezonu ani minutu. Po EURO, na kterém Němci došli až do semifinále, měl totiž delší dovolenou.

Přesto Mourinho rozhodl, že Schweinsteiger v United končí. Společně s dalšími osmi hráči už dokonce trénoval s juniorským týmem a musí si hledat nové angažmá.

Jenže pozor, zkušený středopolař, který v pátek oficiálně ukončil reprezentační kariéru, má u „Rudých ďáblů“ platnou smlouvu do roku 2018. Ta mu zajišťuje luxusní plat přes 5 milionů korun týdně.

Kromě Schweinsteigera si na Mourinhův popud bude hledat nový klub dalších osm hráčů. Jde převážně o mladíky. Mimo jiné například o Timo Fosu-Mensaha a Camerona Borthwick-Jacksona, kteří upoutali pod předchozím koučem Louisem van Gaalem.

Dostatečně zaujmout nedokázal ani navrátilec z hostování v Dortmundu Adnan Januzaj či útočník Will Keane, o kterého je ovšem mezi kluby Premier League velký zájem. Do Sunderlandu ho například láká bývalý kouč United David Moyes. Ale není sám.

Svou budoucnost musí aktuálně řešit také obránci Paddy McNair, Tyler Blackett, záložník Andreas Pereira a útočník James Wilson.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud