24. července 2016 • 10:05

Kdo z fotbalistů míří ze Španělska do Premier League? Hvězdy Realu i Barcelony

Autor: DIGI
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupy fotbalových hráčů mezi kluby jsou v plném proudu. Antonia Barragána z Ligy Santander nyní ulovil Middlesbrough působící v Premier League a podobný scénář přechodů mezi nejvyšší španělskou a anglickou ligou můžeme čekat u dalších hráčů. Španělskou nejvyšší soutěž Ligu Santander i anglickou Premier League ale bude v nové sezóně exkluzivně vysílat Nová DIGI TV, a tak diváci naštěstí o své oblíbence nepřijdou.



Antonio Barragán – z Valencie do Middlesbrough

Middlesbrough pokračuje v letních akvizicích a po Victoru Valdésovi získal dalšího zkušeného hráče z Ligy Santander, pravého beka Antonia Barragána ze španělské Valencie. Obránce, který za Valencii odehrál bezmála sto padesát zápasů, v Británii nebude hrát poprvé – v 18 letech stihl odehrát za Liverpool 13 minut v předkole Ligy mistrů proti CSKA Sofie. Nyní se však na místo činu vrací jako zkušený hráč, ze kterého má nejen manažer klubu Aitor Karanka velikou radost. Barragán podepsal kontrakt na 3 roky, a tak pravděpodobně stihne odehrát v Premier League o mnoho více minut než ve svých začátcích. 

James Rodríguez – odejde z Realu Madrid do Premier League?

Méně jasně to vypadá s budoucností Jamese Rodrígueze. Pro záložníka Realu Madrid nebyla uplynulá sezona vůbec dobrá a on tuší, že se Zinedinem Zidanem na střídačce bude mít co dělat, aby se dostal zpět do sestavy. V Madridu se mu prý sice líbí, ale touha hrát je silnější, a tak je dost možné, že dá přednost někomu ze zájemců, kterých mimochodem nemá zrovna málo. Zájem o něj má několik klubů z Premier League, mezi nimi Manchester, Chelsea nebo i West Ham United. I přes letošní neúspěchy má Rodríguez slušný kredit a stojí 80 milionů eur, na stole klubového vedení však zatím přistály nedostatečné nabídky ve výši 60 milionů.

Něco možná ukáže již schůzka mezi hráčem a vedením klubu, která se uskuteční 26. července v Montrealu, kde bude Rodríguez na turné. Odchodu kolumbijského rodáka z Ligy Santander by mohl nahrávat i fakt, že jeho transfer jakožto hráče ze země mimo EU by uvolnil jedno místo na soupisce pro hráče s podobným statusem, pro něž jsou ve Španělsku taková místa vyhrazena jen tři.

Arda Turan – z Barcelony do Arsenalu nebo Chelsea?

Stejně tak se ze Španělska možná bude stěhovat záložník Barcelony Arda Turan. Po něm již nějakou dobu touží Arsenal i Chelsea, a protože jim to nevyšlo minulý rok, vydávají se na lov znovu. Ještě nedávno se zdál odchod tureckého fotbalisty z Barcy nepravděpodobný, ale nyní už média dávají ostatním klubům šanci na úspěch. Vedení klubu i trenér s Turanem sice počítají, vždyť za něj také zaplatili nemalou investici 34 milionů eur. Avšak Turan možná znovu zjistí, že jeho uplatnění v sestavě bude obtížné - má před sebou Iniestu s Rakitičem a konkurence mu vzroste ještě s příchozím Gomesem a uzdraveným Rafinhou. Pokud by pak určitý zájemce předložil lukrativní nabídku, nebylo by vyloučené, že Turan i Barcelona změní názor.

Chcete vidět super fotbal? jděte na Novou DIGI TV >>

Kromě zástupců Premier League si na Turana dělají zálusk i kluby z čínské ligy nebo turecký klub Galatasaray, ve kterém již dříve strávil Turan 11 let. Jeho agent však spekulace odmítá a tvrdí, že Arda Turan je v klubu šťastný.

Ať již Turan či ostatní zůstanou v Lize Santander nebo odejdou hrát do Premier League, diváci je budou moci vídat na Nové DIGI TV, která obě tyto soutěže bude exkluzivně vysílat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud