21. srpna 2016 • 14:55

Utrácej, žádali Wengera. Za správnou posilu dám 9 miliard, vzkázal kouč

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

První dvě kola v Premier League, jeden bod. Vstup do sezony v podání fotbalistů Arsenalu není vůbec oslnivý. Trenér Arséne Wenger slyšel od fanoušků londýnského klubu po remíze 0:0 na půdě Leicesteru výmluvný pokřik. „Utrať nějaké peníze!“ vyzývali ho k nákupu posil. Wenger odmítl, že by byl na přestupovém trhu přehnaně šetřivý.



Na francouzského trenéra narůstá tlak hned od začátku sezony. Přivede ještě do konce přestupového období výraznou posilu, která by pomohla ukončit třináctileté čekání na anglický titul? Wenger připustil, že je schopný utratit víc peněz, než dal nedávno Manchester United za Paula Pogbu a udělal z něj nejdražšího fotbalistu v dějinách.

„Kdo říká, že jsem šetřivý? Tomu prostě nerozumím. Pokud najdeme hráče, kteří skutečně posílí náš tým, určitě nebudu váhat. Klidně dám 300 milionů liber (9,3 miliardy korun), pokud najdu správného hráče a budu mít takové peníze,“ reagoval kouč Arsenalu na otázky novinářů.

Mrzelo ho také, že nikdo neocenil výkon mladého anglického obránce Roba Holding. Talentovaný stoper nastoupil teprve podruhé v Premier League. „Počínal si fantasticky vzhledem k tomu, že nemá zkušenosti proti špičkovým hráčům. Měli byste být za něj šťastní – je mu 20 let, je to Angličan. Ale omlouvám se, že nestál 55 milionů liber (1,5 miliardy korun), takže nemůže být dobrý,“ řekl Wenger o hráči, kterého v létě koupil do Arsenalu z Boltonu za dva miliony liber (62 milionů korun).

Další pokus, jak urvat první vítězství v sezoně bude mít Arsenal příští sobotu, kdy hraje ve Watfordu.

SESTŘIH Premier League: Leicester - Arsenal 0:0. Čech má nulu proti mistrovi
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud