5. října 2016 • 22:00

Guardiola mění City: Hráčům sebral internet, spát mohou s rodinami

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vše to začalo zákazem pizzy a vybraných džusů. Nastolený řád trenéra Pepa Guardioly po příchodu do Manchesteru City je nekompromisní. Po špatné stravě se španělský trenér pustil do dalších změn. Hráčům přestěhoval kabiny do prostoru, kde není připojení k internetu. Důvod? Požaduje, aby hvězdný tým komunikoval mezi sebou a utužil své vztahy.



Kam přijde, tam po něm zůstane pevný řád. Své by o změnách pod Josepem Guardiolou mohli vyprávět v Bayernu Mnichov, kde španělský taktik před odchodem do Anglie působil.

Na vlastní kůži už to pocítily také hvězdy „Citizens“. Nový trenér jim doslova obrátil život naruby. Radikálně změnil jídelníček, vydal několik zákazů a nyní v britském tisku prosákly na veřejnost informace, že dokonce přestěhoval prostory v tréninkovém centru.

„Šatna se posunula o tři patra níž do míst, kde není připojení k internetu. Nemáme ani 3G síť,“ prozradil obránce Pablo Zabaleta. „Od teď musíme komunikovat pouze mezi sebou,“ dodal.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Manchester City 2:0, Guardiola poprvé prohrál
Video se připravuje ...

A to není zdaleka vše. Pětačtyřicetiletý kouč nechal přesunout i jídelnu a nařídil týmu společné snídaně, obědy i večeře. Ze stravy vyškrtal mezi fotbalisty oblíbenou pozápasovou pizzu či ovocné džusy. Energii nyní hráčům dodávají zdravější potraviny.

Aby však Guardiola nepůsobil jako úplný tyran, dopřál svým svěřencům i trochu pohodlí. Například před domácími duely nemusí hráči spát v luxusním tréninkovém centru, ale mohou noc strávit doma se svými rodinami.

„Normální lidé také netráví noc v hotelu předtím, než jdou do práce,“ argumentuje španělský kouč. „Chceme, aby hráči na tom byli podobně. Pokud nebudou dostatečně odpočívat, tak o sebe nebudou tolik pečovat a to znamená, že se zhorší jejich výkony. Hodnotím hráče podle jejich odvedené práce, ne podle soukromých životů,“ dodává muž, který dovedl Barcelonu ke dvěma triumfům v Lize mistrů.

SESTŘIH Premier League: Swansea - Manchester City 1:3
Video se připravuje ...

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola během zápasu s Tottenhamem
Trenér Manchesteru City Pep Guardiola během zápasu s Tottenhamem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud