14. prosince 2016 • 17:49

Mourinho sepsul mladou hvězdu. Rashford se nesoustředí, ničí ho sláva

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně šlo o největší překvapení v jinak nevalných výkonech Manchesteru United. Zázrak Marcus Rashford na jaře v 18 letech vlétl do sestavy "rudých ďáblů" i anglické reprezentace, všude slyšel chválu. Jenže aktuálně zažívá výkonnostní propad, po posledním duelu s Tottenhamem to pořádně schytal od naštvaného trenéra José Mourinha.



Podle britského deníku The Sun byl José Mourinho v neděli pořádně nakvašený. Rashford šel do zápasu jako střídající hráč, odehrál 19 minut. Domácí silného soka sice přemohli 1:0, trenér ale po závěrečném hvizdu řešil jiné problémy.

Mourinho si talentovaného forvarda vzal stranou a velmi emotivně mu zdůrazňoval chyby, které jako hráč v utkání udělal. Rashford během svého pobytu na hřišti dvakrát snadno prohrál souboj s hostujíícm bekem Kylem Walkerem, což jeho nadřízeného dost vytočilo.

Devatenáctiletý anglický reprezentant se momentálně pere s horší formou. Na jaře se v 18 zápasech pod Louisem van Gaalem trefil osmkrát, jenže aktuálně čeká na trefu v klubu i reprezentaci už 16 zápasů.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Tottenham 1:0. Rozhodl Mchitarjan
Video se připravuje ...

Mourinho směrem k veřejnosti svého mladíčka chrání, jenže interní informace hovoří jinak, Mourinho je hrubě nespokojený. Co Rashfordovi vyčítá?

Vedle mizerné produktivity jde o celkový přínos pro tým. Rashford si neplní defenzivní povinnosti, navíc se prý hůř vyrovnává se slávou, kterou si získal raketovým startem v dospělém fotbale.

Nesoustředí na své hlavní povolání, hlava mu létá kolem. V Manchesteru United už zkušenost s vyhaslým talentem mají - stačí připomenout belgického Adnana Januzaje, který na svou premiérovou sezonu na Old Trafford nedokázal navázat a od té doby se trápí po hostováních.

Rashford vylétl zhruba na začátku roku. V únoru dvěma góly sestřelil v Evropské lize dánský Midtjylland, následně zazářil proti Arsenalu (taktéž si zapsal dva zásahy) a oba zápasy rozhodl.

Následně získal místo v základu a střílel další góly. V osmnácti letech se dostal do reprezentace a zahrál si i na letním EURO. Jak bude vypadat jeho kariéra dál?

JAK TO BYLO: Přestup, který otřásl fotbalem. Do United přišel Král Eric
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Everton FC – Manchester United 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud