18. prosince 2016 • 04:58

Leicester naštvalo Vardyho vyloučení: Hráči se žlutili, Ranieri vybouchl

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To se jen tak nevidí! Rozpálený Claudio Ranieri a na kontě čtyři žluté karty za agresivní hru. Tak silně zasáhlo Leicester vyloučení útočníka Jamieho Vardyho anglického šampiona v utkání se Stoke. Po konci prvního poločasu za stavu 2:0 pro domácí si dokonce italský kouč šel cosi s hlavním sudím dost razantně vysvětlovat a zadržet jej musel brankář Schmeichel. Nakonec však Ranieri mohl rozdávat úsměvy. Leicester zápas senzačně vyrovnal a zachránil alespoň bod.



Na začátku se vše zdálo jako obyčejný souboj. Útočník Leicesteru Jamie Vardy se snaží dostat před bránícího obránce Stoke, ale zároveň se mu do cesty postavil druhý hráč domácích. To už však Vardy letěl do skluzu a na poslední chvíli stačil alespoň sklopit obě nohy dolů, aby zmírnil zásah. Přesto ke kontaktu došlo a sudí Craig Pawson ani chvíli neváhal. Střelce „Foxes“ poslal předčasně do kabin.

A nervy hráčů anglického mistra byly na pochodu. Vyloučení se jak jim, tak i trenérovi Claudiu Ranierimu zdálo přísné. „Já vám řeknu, že to bylo maximálně na žlutou kartu, Mark Hughes (trenér Stoke, pozn. red.) řekne, že to bylo na červenou,“ krčil rameny po utkání italský manažer. „Ale beru to, nějak se rozhodl. Naši hráči byli po vyloučení dost nervózní, v šatně jsme je museli uklidnit,“ přiznal Ranieri.

O jeho slovech svědčí čtyři obdržené žluté karty za agresivní hru, které v závěru prvního poločasu nasbírali Andy King, Islam Slimani, Christian Fuchs a Marc Albrighton. Během odchodu do kabin ale zároveň museli hráči Leicesteru uklidňovat samotného Ranieriho. Tomu se výkon sudího Pawsona po první části utkání vůbec nelíbil a šel mu to dát najevo. Zastavit jej musel až brankář Kasper Schmeichel.

SESTŘIH Premier League: Stoke - Leicester 2:2. Mistr zachránil bod v oslabení, srovnal z 0:2
Video se připravuje ...

„Co jsem mu říkal, je pouze mezi námi. Musel jsem hráčům ukázat, že tu jsem a že jsem to všechno viděl. Bylo to důležité gesto, které je mělo uklidnit,“ vysvětlil své nezvyklé jednání Ranieri, který je považován za jednoho z nejklidnějších trenérů na Ostrovech.

V kabině se prý snažil své svěřence připravit na druhý poločas, který absolvovali v početní nevýhodě. „Apeloval jsem na hráče, že musí hrát disciplinovaněji a že pořád máme šanci. S výsledkem se může stát cokoli.“

A jeho slova se naplnila. Leicester předvedl strhující jízdu. V 74. minutě vyrovnal střídající Leonardo Ulloa a v 88. minutě svým premiérovým gólem v Premier League zajistil „Liškám“ bod Daniel Amartey. „Hráči byli ve druhém poločasu fantastičtí. Podali opravdu skvělý výkon,“ uznal spokojený Ranieri.

Anglický šampion tak podruhé v sezoně zachránil body v samotném závěru utkání. Naposledy tomu bylo v listopadu při remíze 2:2 s Middlesbrough, kdy skóroval z penalty v nastavení Islam Slimani.

Styl, jakým vedl první poločas Craig Pawson se trenérovi Leicesteru vůbec nezamlouval
Styl, jakým vedl první poločas Craig Pawson se trenérovi Leicesteru vůbec nezamlouval

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud