8. března 2017 • 18:00

Vydra ukončil gólový půst. Pomohla mu i změna rozestavení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Matěj Vydra si oddychl, že v úterý zlomil pětiměsíční čekání na vstřelený gól. Útočník anglického druholigového Derby přispěl k remíze 1:1 s Prestonem a věří, že ho branka nakopne do dalších zápasů, aby konečně začal naplňovat roli nejdražší posily v historii klubu. K tomu, že ožil, mu pomohla i změna pozice.



"Jsem tak šťastný, že jsem konečně dal gól. V první půli jsem měl dvě šance a nedal je. V kabině o přestávce jsem si říkal, co špatného se to se mnou děje. Ale druhá půle mi pomůže," řekl Vydra po klubový web.

"Pět měsíců jsem bojoval o to, abych dal gól. Teď se mi to povedlo, ale musím v tom pokračovat. Jsem útočník a podle gólů jsem hodnocený. Musím se zlepšovat," doplnil čtyřiadvacetiletý člen širšího kádru české reprezentace.

Proti Prestonu se prosadil nekompromisní ranou zblízka v 50. minutě, na výhru to ale nestačilo. Soupeř ve čtvrté minutě nastavení srovnal na konečných 1:1.

"Chtěli jsme začít dobře druhou půli a to se povedlo. Bohužel jsme nepřidali druhý gól, což je v téhle soutěži klíčové. Když nezvýšíte, soupeři stále cítí šanci. Přišel poslední nákop a bylo vyrovnáno. Jsme zklamaní," řekl Vydra, jehož tým nevyužil možnost poskočit před Preston a v tabulce je desátý.

Český útočník se stal v létě nejdražší posilou Derby v historii, podle britských médií za něj klub zaplatil deset milionů liber, v dosavadním průběhu sezony ale vysoká očekávání příliš neplnil. Na přelomu září a října dal sice dva góly, ale postupně vypadl ze základní sestavy a vrátil se do ní až v posledních dvou zápasech. V nich si připsal branku a asistenci.

Pomohla mu změna rozestavení, kterou udělal trenér Steve McClaren. Vydra se z pozice hrotového útočníka přesunul na levý kraj zálohy. "Když jsme hráli v rozestavení 4-3-3, bylo pro mě těžké hrát na hrotu. Musím tam bojovat se stopery a to není způsob hry, který mám nejradši. Mluvil jsem s trenérem, že bych mohl hrát podhrota nebo nalevo. On změnil rozestavení a to byla pro mě velká pomoc. Dvakrát za sebou jsem hrál v základu a jsem šťastný za šanci," dodal Vydra.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud