22. března 2017 • 11:54

Zemřel Mr. Liverpool! Klub smutní, přišel o legendu Ronnieho Morana (†83)

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve věku 83 let dnes v noci zemřela legenda fotbalového Liverpoolu Ronnie Moran. Bývalý kapitán a trenér předního anglického celku strávil v klubu 46 let, než v roce 1998 odešel do důchodu. O Moranově úmrtí po krátké nemoci informoval jeho syn.



Moran za rodný Liverpool v letech 1952 až 1966 odehrál 379 zápasů. Následně se přesunul do realizačního týmu. Byl asistentem úspěšných trenérů Billa Shanklyho, Boba Paisleyho či Kennyho Dalglishe. V roce 1992 dovedl tým jako hlavní trenér k triumfu v Anglickém poháru místo Graemea Sounesse, který musel na operaci. Celkem byl u 44 trofejí Liverpoolu.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Liverpool 1:1. Utkání zahozených šancí
Video se připravuje ...

Rovněž měl jako kouč rezervy na starosti práci s mladými talenty. Pomohl tak vychovat i nedávné hvězdy týmu Stevena Gerrarda, Michaela Owena či Jamieho Carraghera.

"Velmi smutná zpráva, že Ronnie Moran ráno zemřel. Byla to legendární postava Liverpoolu a mě i ostatní naučil hrozně moc," napsal Carragher na sociální sítě o muži, jemuž se říkalo Mr. Liverpool. "Jsem z toho hrozně smutný. Byla to opravdu klíčová postava Liverpoolu v jeho nejúspěšnějším období," uvedl Owen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud