Jan Haitl
21. října 2017 • 11:01

Návrat legendy! Ibrahimovic maká, ve hře bude do konce roku, věří Mourinho

Autor: Jan Haitl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat fotbalového velikána se blíží. Hvězdný snajpr Zlatan Ibrahimovic (36) strávil kvůli vážnému zranění kolene šest měsíců na marodce. Nyní už ale začíná trénovat s prvním týmem Manchesteru United a podle kouče Josého Mourinha by měl do konce roku znovu vyběhnout na hřiště.



Ještě v dubnu to s kariérou švédského kanonýra vypadalo bledě. Ve čtvrtfinále Evropské ligy proti Anderlechtu dopadl Ibrahimovic po jednom ze soubojů tak nešťastně, že se jeho pravé koleno prohnulo do děsivé polohy.

Ačkoliv obrovitého útočníka jen tak něco neskolí, přímo na trávníku začal skučet bolestí. Další vyšetření ukázala, že si v koleni přetrhl křížový vaz. Bylo jasné, že pro Ibrahimovice sezona skončila. A v jeho 35 letech se dokonce začalo spekulovat o konci kariéry.

Ibra však dostál pověsti mimořádného bojovníka. „Vrátím se ještě silnější. Vzdát se nepřipadá v úvahu,“ vzkázal krátce po zranění. Že v jeho podání nešlo jen o prázdná slova, potvrdil před sobotním duelem s Huddersfieldem trenér "rudých ďáblů" José Mourinho.

„Zlatan se vrátí. Pracuje pod naším dohledem přesně tak, jak bych očekával. Tedy dost tvrdě,“ prohlásil. „Nebude zpět v příštích týdnech. Dejte mu čas. Jestli věřím, zda se vrátí v roce 2017? Ano, věřím,“ potěšil příznivce Red Devils portugalský stratég.

SESTŘIH Ligy mistrů: Benfica - Manchester United 0:1. Mladíčka překonal Rashford
Video se připravuje ...

Jak zapadne návrat sebevědomého Ibrahimovice do Mourinhových plánů, však není jisté. Ve své první sezoně se Zlatan na Old Trafford prezentoval 28 zásahy ve 46 utkáních, zaujal jasnou pozici útočníka číslo jedna. Přesto zraněného střelce vedení United po vypršení smlouvy nejdřív odepsalo jako nepotřebného. Až díky pokroku v rehabilitaci se Švéd těsně před startem Premier League dočkal nové roční smlouvy.

Mezitím však do Manchesteru zamířil z Evertonu za 75 milionů liber (2,2 miliardy korun) kanonýr Romelu Lukaku (24), který se v rudém dresu rozehrál do fenomenální formy. Ve 12 soutěžních duelech zaznamenal 11 zásahů a se 7 trefami vede tabulku střelců anglické ligy. Právě Belgičanova pohoda může být Ibrahimovicovým návratem ohrožena. Tedy alespoň podle experta Sky Sports, bývalého fotbalisty Paula Mersona.

„Lukaku je teď na vrcholu, na hřišti je to vidět. To se ale může změnit! Ibrahimovic o sobě umí dát vědět a do United nepřišel, aby seděl na lavičce,“ prohlásil bývalý hráč Arsenalu. „Pokud Lukaku několikrát za sebou neskóruje, fanoušci můžou vyvolávat Zlatanovo jméno a Lukakovi hrozí, že se uzavře do sebe. Stejně, jako při velkých zápasech Evertonu v minulé sezoně,“ obává se Merson.

Před José Mourinhem tak leží přetěžká výzva. Zapojit do hry fotbalovou ikonu s vyhlášeným egem, aniž by ohrozil střeleckou formu svého nejlepšího střelce.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Crystal Palace 4:0. Fellaini dal dva góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud