1. prosince 2017 • 14:36

Anglie řeší Guardiolův výstup. Můžeš se zlepšit, měl říct soupeři po výhře

Autor: Ondřej Karel
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání plné emocí. Fotbalisté Manchesteru City porazili ve středečním utkání Premier League gólem v 96. minutě Southampton 2:1. Nejvíce pozornosti nepřitáhla rozhodující branka, ale trenér lídrů soutěže Pep Guardiola, který se hned po závěrečném hvizdu na hřišti pustil do záložníka soupeře Nathana Redmonda. Co se mezi ním a třiadvacetiletým anglickým reprezentantem odehrálo? To je předmětem dohadů v ostrovních médiích.



Trefa minutu po konci nastavení vyvolala u domácích euforii. Guardiola se přesto neradoval. Místo oslav se vrhl na hvězdu soupeře a prskal na něj celou cestu až do šaten. Proč? Nevětral dostatečně obranu City.

Anglický deník The Sun přišel s tvrzením, že nejlepší trenér Premier League za říjen, nazval Redmonda čů***em. To vyprovokovalo samotného hráče k reakci. Vše uvedl na pravou míru: „Četl jsem nějaké zprávy a cítím, že bych měl všechno objasnit. Trenér Manchesteru City mě nikdy neurazil. Naopak. Byl velmi zanícený a vášnivý. Říkal mi, jak talentovaného hráče ve mně vidí. Prý bych si měl více věřit a chodit jeden na jednoho,“ prozradil.

„Jsi skvělý hráč! Minulou sezonu jsi nás zničil, ale musíš si víc věřit,“ káral soupeře muž, stojící za skvělými výsledky Manchesteru. Na Redmondovu trefu z minulé sezony, která jeho tým připravila o dva body po remíze 1:1, zřejmě stále nezapomněl.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Southampton 2:1. Výhru zachránil v nastavení Sterling
Video se připravuje ...

Rady do dalších utkání nebyly jediným tématem rozhovoru. Španělský stratég na tiskové konferenci přiznal, že šlo o něco víc. „Ano, řekl jsem mu, že je skvělý hráč a snažil jsem se mu poradit, jak by se mohl zlepšit,“ přiznal populární Pep, „Zároveň jsem mu musel vytknout jeho přístup. Stejně jako jeho spoluhráči vůbec neměl chuť útočit. Vždyť už od deváté minuty zdržovali,“ stěžoval si.

Nespokojenost trenérů s výkony svěřenců je běžná. Křičet ovšem z podobných důvodů na hráče soupeře už je rarita. U osmačtyřicetiletého bývalého kouče Barcelony a Bayernu prý nic neobvyklého.

„Dělal to už v Německu. Když se mu nějaký hráč líbil, chtěl mu pomoci k rozvoji. Bylo mu jedno, za koho hraje,“ vysvětloval Pierre Hojbjerg, středopolař Southamptonu, překvapenému spoluhráči.

Jinak je v Guardiolovy tváře znát především optimismus. Má k němu důvod. Citizens v této sezoně ještě neprohráli, postup do jarní fáze Ligy mistrů mají jistý a v domácí soutěži vedou před městským rivalem United o osm bodů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud