16. ledna 2018 • 11:56

Sánchez má nejblíž do United. Přijde Aubameyang i náhrada od Mourinha?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné jméno se ve spojitosti s přestupy v Premier League neskloňuje tolik jako Alexis Sánchez. Chilská hvězda už ví, že v Arsenalu pokračovat nebude, média se ale předhánějí ve zprávách s okolnostmi jeho odchodu - kam půjde, za kolik, a kdo ho vlastně nahradí? Jeho transfer totiž ovlivní osudy hned několika hvězdných hráčů.



To, že Alexisu Sánchezovi vyprší v létě smlouva s Arsenalem, a horkokrevný útočník ji nechce prodloužit, byla dlouho známá informace. Stejnou dobu se považovalo za hotové to, že se nevysoký Chilan připojí k Pepu Guardiolovi v týmu suverénního lídra Premier League.

Jenže poslední dny vrazily do téhle situace klín. Guardiola prý z megatransferu couvá, zatímco se do hry vložila Chelsea. Nejblíže Sánchezovu zisku je ovšem Guardiolův velký konkurent, José Mourinho , který vede úhlavního rivala City, Manchester United. "Rudí ďáblové" nabízejí Alexisovi astronomických 350 tisíc liber (10 milionů korun) týdně a dres s jeho oblíbenou sedmičkou, kterou na Old Trafford nosíval David Beckham či Cristiano Ronaldo .

Z "divadla snů" by se tak nejspíš pakoval Henrik Mchitarjan. Armén, který posílil United v roce 2016 z Borussie Dortmund, není zrovna Mourinhovým oblíbencem. Pro pondělní střet se Stoke City (3:0) se nevešel ani na lavičku, čímž spekulace o jeho odchodu jen posílily.

"Lhal bych, kdybych řekl, že vynechání Mchitarjana ze sestavy bylo čistě taktické rozhodnutí," řekl trenér Mourinho v rozhovoru pro Sky Sports ještě před zápasem. "Prostě jsem vybral hráče, u kterých vím, že se stoprocentně soustředí na Manchester United," dodal zkušený portugalský stratég.

Podle posledních informací z Anglie je dohoda mezi Arsenalem a Manchesterem United na spadnutí. United dostanou vysněnou posilu v podobě Alexise Sáncheze, na Emirates dorazí kromě Mchitarjana i 28 milionů liber (803 milionů korun).

Arsenal se měl snažit získat jiného hráče "Rudých ďáblů," francouzské ofenzivní eso Anthonyho Martiala, vedení klubu ale jeho odchod razantně zamítlo. A Martial se za důvěru odvděčil, když jedním gólem pomohl sestřelit Stoke.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Stoke 3:0. Jasná výhra favorita, blýskl se Valencia
Video se připravuje ...

"Kanonýři" se ale nespokojí jen s jednou náhradou, v merku mají hned dvě nové hvězdy. Tou první má být Malcom, dvacetiletý tahoun francouzského Bordeaux, který už před několika dny odletěl vyjednávat do Londýna. Jeho matka na Facebooku potvrdila, že mladý Brazilec skutečně přestupuje do Premier League, detaily ale neprozdradila. Zákulisní zdroje tvrdí, že oblékne právě dres Arsenalu, francouzský celek za něj vyinkasuje 45 milionů liber (1,3 miliardy korun).

Ještě větším esem v rukávu by měl být Pierre-Emerick Aubameyang. Borussii Dortmund už s gabonským střelcem došla trpělivost, poté, co se nezúčastnil týmového setkání, jen vyřadila z kádru. Osmadvacetiletý útočník už podle Bildu podal žádost o přestup, a první ve frontě na jeho služby má být právě Arsenal. Ten má podle posledních zpráv poslat 60 milionů liber (1,7 miliardy korun).

Arsenal tak jako tak bude muset svou největší hvězdu nahradit ve velkém stylu. Tradiční celek se herně trápí, z FA Cupu vypadl a v lize je až šestý, s pětibodovou ztrátou na největší rivaly z Tottenhamu, okupující poslední pohárovou pozici.

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Arsenal 2:1. Obrat domácích obral Čecha o 200. nulu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud