22. ledna 2018 • 22:50

SESTŘIHY: Liverpool nečekaně padl u posledního, Čech čeká na 200. nulu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přední celky anglické Premier League ve 24. kole nezaváhaly. Manchester City díky hattricku Sergia Agüera smetl Newcastle, výhru slaví i Manchester United s Chelsea, na jejichž úspěchy nezareagoval čtvrtý Liverpool, který padl na hřišti posledního Swansea 0:1. Arsenal s Petrem Čechem zdolal Crystal Palace 4:1 a český brankář tak nadále čeká na svou 200. nulu. Na Gunners ztrácí tři body sedmý Leicester, jenž zdolal Watford, zatímco náskok pátého Tottenhamu se po remíze na Southamptonu zmenšil na tři body. Zápasy týmů ze středu tabulky pak sbíraly remízy a Stoke zdolal nováčka z Huddersfieldu 2:0.



Góly

Domácí: 41. Mawson

Hosté:

Sestavy

Domácí: Fabiański – Naughton, van der Hoorn, F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson – Ki Song-jung, Fer, Clucas – Dyer (65. T. Carroll), J. Ayew (79. Bony).

Hosté: Karius – Joe. Gomez, Matip, V. van Dijk, Robertson – Can (C), Wijnaldum (73. Ings) – M. Salah, Oxlade-Chamberlain (68. Lallana), Mané – Firmino.

Náhradníci

Domácí: Bartley, Bony, McBurnie, Carroll, Mesa, Narsingh, Nordfeldt

Hosté: Alexander-Arnold, Ings, Lallana, Klavan, Mignolet, Milner, Solanke

Karty

Hosté: Robertson, Matip

Rozhodčí

Neil Swarbrick – Constantine Hatzidakis, Daniel Cook – Mike Jones

Stadion

Liberty Stadium, Swansea

V tabulce čtvrtí "Reds" utrpěli porážku poprvé od října a po 18 soutěžních zápasech. Domácí v prvním poločase přečkali dvě velké šance Liverpoolu a pět minut před pauzou udeřili, když se po odraženém rohu prosadil Alfie Mawson.

SESTŘIH Premier League: Swansea - Liverpool 1:0
Video se připravuje ...

Svěřencům Jürgena Kloppa se ve druhé půli nepodařilo prolomit obranu outsidera. Několik slibných možností zahodil nejlepší střelec týmu Mohamed Salah, jeho ofenzivní kolega Roberto Firmino pak v nastavení hlavičkoval do tyče.

Swansea se bodově dotáhla na předposlední West Bromwich, na první nesestupovou pozici velšský celek ztrácí tři body. Liverpool nenavázal na minulé domácí vítězství 4:3 nad vedoucím Manchesterem City.

Góly

Domácí: 15. D. Sánchez (vl.)

Hosté: 18. Kane

Sestavy

Domácí: A. McCarthy – Soares, Stephens, Hoedt, Bertrand (C) – Tadić, Romeu – Ward-Prowse, Lemina (79. S. Davis), P.-E. Höjbjerg (66. Boufal) – Gabbiadini (82. Obafemi).

Hosté: Vorm – Vertonghen, D. Sánchez, Aurier (72. Trippier), Davies – Son (70. Lamela), Dier – Moussa Sissoko, M. Dembélé (85. Wanyama), Alli – Kane (C).

Náhradníci

Domácí: Forster, Pied, Bednarek, Davis, Boufal, Redmond, Obafemi

Hosté: Gazzaniga, Trippier, Foyth, Walker-Peters, Lamela, Wanyama, Llorente

Karty

Domácí: Stephens, Romeu

Hosté: Moussa Sissoko, M. Dembélé, Trippier

Rozhodčí

Friend – Lennard, Wilkes

Stadion

St. Mary's Stadium, Southampton

Návštěva

31 361 diváků

Po čtvrthodině hry se dostali do vedení domácí, když si Bertrandův přízemní centr do vlastní branky srazil Sánchez. O tři minuty později však "Kohouti" vyrovnali, na Daviesův centr si naskočil Kane a hlavou nedal gólmanu Forsterovi šanci. Kanonýr Tottenhamu vstřelil v posledních šesti ligových zápasech devět branek a tabulce střelců Premier League vévodí s 21 zásahy.

V závěru Tottenham soupeře přitlačil, obrátit skóre se mu ale nepodařilo. Kouč "Kohoutů" Mauricio Pochettino, který v letech 2013 a 2014 trénoval právě Southampton, na půdě svého bývalého zaměstnavatele dosud neprohrál.

SESTŘIH Premier League: Southampton - Tottenham 1:1. Góly stříleli jen hostující hráči
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 6. Monreal, 10. Iwobi, 13. Koscielny, 22. A. Lacazette

Hosté: 78. Milivojević

Sestavy

Domácí: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal (34. Maitland-Niles) – Elneny, Xhaka – Iwobi (82. Kolašinac), Wilshere, Özil (72. Nelson) – A. Lacazette.

Hosté: Hennessey – Fosu-Mensah, Tomkins, Kelly, van Aanholt – Milivojević, Cabaye (C) (90. Riedewald), McArthur – Zaha, Ch. Benteke, Sako.

Náhradníci

Domácí: Ospina, Mertesacker, Kolašinac, Maitland-Niles, Chambers, Nketiah, Nelson

Hosté: Speroni, Souaré, Ward, Delaney, Riedewald, Čung-Jong, Townsend

Rozhodčí

Chris Kavanagh – Peter Kirkup, Adam Nunn

Stadion

Emirates Stadium, London

Návštěva

59 386 diváků

Petru Čechovi se v dresu Arsenalu stále nedaří dosáhnout na magickou hranici 200. vychytaných nul v Premier League. Bývalá reprezentační jednička v sobotu inkasovala proti Crystal Palace za rozhodnutého stavu 4:0 z kopačky hostujícího Milivojeviče. Arsenal tak inkasoval už šestý ligový zápas za sebou.

Arsenal předvedl drtivý nástup do zápasu, když ve 22. minutě vedl už 4:0. "Kanonýři" se dvakrát prosadili po rohovém kopu zásluhou Monreala a Koscielného. Mezitím se ještě trefil Iwobi a na rozdíl čtyř branek zvýšil po svižné kombinaci a Özilově přiťuknutí Lacazette. Fotbalisté Crystalu Palace po třech zápasech v lize prohráli, naposledy nestačili 28. prosince právě na Arsenal.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Crystal Palace 4:1. Rozhodl parádní start domácích
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 3. E. Hazard, 6. Willian, 77. E. Hazard, 89. Moses

Sestavy

Domácí: Ryan – Goldson, Duffy, Dunk (C) – Schelotto, Stephens, D. Pröpper, Suttner – March (83. Izquierdo), Groß (68. Kayal) – Hemed (68. G. Murray).

Hosté: Caballero – Azpilicueta (C), Rüdiger, Christensen (58. David Luiz) – Moses, Bakayoko, Kanté, Alonso (75. Zappacosta) – Willian (81. Musonda), Batshuayi, E. Hazard.

Náhradníci

Domácí: Krul, Hünemeier, Rosenior, Kayal, Izquierdo, Baldock, Murray

Hosté: Eduardo, Luiz, Zappacosta, Ampadu, Barkley, Musonda, Sterling

Karty

Domácí: Schelotto, Duffy, Goldson

Rozhodčí

Jonathan Moss – Eddie Smart, Andy Halliday

Stadion

Amex Stadium, Falmer

Návštěva

30 600 diváků

Ve třetí minutě se dostal odražený Mosesův centr k Hazardovi, který se kličkou zbavil obránce a otevřel skóre. O tři minuty později zvýšil po fantastické kombinaci Willian, jemuž dvěma patičkami připravili střeleckou pozici Hazard a Batshuayi.

Útočná trojice "Blues" byla nebezpečná po celý zápas, hrozili ale i domácí - v největší šanci trefil Pröpper v 50. minutě hlavičkou spojnici tyče a břevna. Na druhé straně vyrazil Ryan na tyč Willianův přímý kop.

V 77. minutě přidal po brejku svůj druhý gól v zápase Hazard. Belgický křídelník vstřelil svou 100. a 101. ligovou branku v kariéře - 36 si jich připsal v barvách Lille a 65 v současném působišti. Na 4:0 upravil minutu před koncem řádné hrací doby Moses.

SESTŘIH Premier League: Brighton - Chelsea 0:4
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 54. Martial

Sestavy

Domácí: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), Taylor – Cork, Defour – Arfield (81. N'Koudou), Hendrick (81. Vokes), Gudmundsson – Barnes (89. Wells).

Hosté: de Gea – A. Valencia (C), Smalling, P. Jones, Young – P. Pogba, N. Matić – Mata (72. Fellaini), Lingard (80. Rashford), Martial (90+4. A. Herrera) – R. Lukaku.

Náhradníci

Domácí: Lowton, N'Koudou, Vokes, Westwood, Wells, Lindegaard, Long

Hosté: Romero, Rojo, Shaw, Fellaini, Herrera, McTominay, Rashford

Karty

Domácí: Mee, Bardsley, Defour

Hosté: P. Pogba, N. Matić, A. Valencia

Rozhodčí

Dean – Long, Hussin

Stadion

Turf Moor

Souboj Burnley s Manchesterem United rozhodla Martialova rána z 54. minuty, která se od břevna odrazila za Popeova záda. Francouzský útočník poprvé v dresu "Rudých ďáblů" vstřelil gól ve třech ligových zápasech po sobě. Domácí byli nejblíž vyrovnání po necelé hodině hry, ale Gudmundsson nastřelil z přímého kopu pouze břevno.

Burnley prohrálo v lize potřetí v řadě a spadlo na osmou pozici. Svěřenci Josého Mourinha naopak vyhráli poslední čtyři soutěžní duely, navíc bez inkasované branky. Brankář David de Gea udržel už 14. nulu v této sezoně Premier League, nikdo nemá v rámci pěti nejprestižnějších evropských lig lepší bilanci.

SESTŘIH Premier League: Burnley - Manchester United 0:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 70. Niasse

Hosté: 8. Jay Rodriguez

Sestavy

Domácí: Pickford – Cuco Martina, A. Williams, Holgate, Kenny – Schneiderlin, James McCarthy (62. Rooney) – Vlašić (46. Bolasie), G. Sigurdsson, Walcott – Tosun (69. Niasse).

Hosté: Foster – Gibbs, J. Evans (80. McAuley), Hegazy, C. Dawson – Brunt (81. Livermore), Barry, Krychowiak, Phillips – Rondón, Jay Rodriguez (79. McClean).

Náhradníci

Domácí: Bolasie, Gueye, Jagielka, Keane, Niasse, Robles, Rooney

Hosté: Field, Livermore, McAuley, McClean, Myhill, Nyom, Robson-Kanu

Karty

Domácí: Walcott, Schneiderlin

Hosté: C. Dawson

Rozhodčí

S. Attwell – G. Beswick, R. West

Stadion

Goodison Park, Liverpool (kapacita: 39 571)

Návštěva

39 061 diváků

SESTŘIH Premier League: Everton - West Bromwich 1:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 39. Vardy, 90+1. Mahrez

Hosté:

Sestavy

Domácí: Schmeichel (C) – Amartey, Dragović, Maguire, Chilwell – Mahrez, James, Ndidi, Albrighton – Okazaki (65. Gray), Vardy (89. Adrien Silva).

Hosté: Karnezis – Janmaat (81. Okaka), Wagué (61. Prödl), Kabasele, Zeegelaar – Doucouré, Watson – Carrillo, Pereyra (60. Gray), Richarlison – Deeney (C).

Náhradníci

Domácí: Hamer, Fuchs, Benalouane, Gray, Silva, Iheanacho, Diabaté

Hosté: Bachmann, Prödl, Mariappa, Capoue, Sinclair, Gray, Okaka

Rozhodčí

Lee Probert – Simon Beck, Andy Garratt

Stadion

King Power Stadium, Leicester

Návštěva

31 891 diváků

Zaváhání Burnley využil Leicester a dostal se před něj. Výhru 2:0 nad Watfordem zařídil Jamie Vardy, jenž byl krátce před poločasovou pauzou faulován ve vápně a proměnil nařízenou penaltu. Anglický útočník vybojoval pro svůj tým už 13. pokutový kop od začátku sezony 2014/15, což je nejvíc v lize. V nastaveném čase druhého poločasu ještě upravil na 2:0 Mahrez.

SESTŘIH Premier League: Leicester - Watford 2:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 53. Allen, 69. Diouf

Hosté:

Sestavy

Domácí: Butland – Bauer, K. Zouma, Shawcross, Pieters – Allen, D. Fletcher, Adam (71. Cameron) – Shaqiri, Choupo-Moting (90+4. Sobhi), Diouf (77. Crouch).

Hosté: Lössl – Malone, Zanka, Schindler, Hadergjonaj – Hogg (79. Depoitre), Mooy – van La Parra, Pritchard (60. Sabiri), Ince (56. Quaner) – Mounié.

Náhradníci

Domácí: Ireland, Martins Indi, Cameron, Crouch, Sobhi, Grant, Edwards

Hosté: Smith, Kongolo, Sabiri, Williams, Coleman, Depoitre, Quaner

Karty

Domácí: Bauer

Hosté: Hogg

Rozhodčí

Oliver – Ledger, McDonough

Stadion

Bet365 Stadium, Stoke on Trent

SESTŘIH Premier League: Stoke - Huddersfield 2:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 73. J. Hernández

Hosté: 71. Fraser

Sestavy

Domácí: Adrián – Collins, Ogbonna, Cresswell (90+2. Byram) – Zabaleta, Kouyaté (90. Rice), Obiang, Noble, Masuaku – Lanzini (64. J. Hernández) – Arnautović.

Hosté: Begović – Francis, S. Cook, Aké – A. Smith, L. Cook, Gosling, Daniels – Ibe (62. Stanislas), C. Wilson, Fraser (85. J. King).

Náhradníci

Domácí: Hart, Byram, Hernández, Martínez, Burke, Cullen, Rice

Hosté: Boruc, King, Surman, Stanislas, Mousset, Simpson, Taylor

Karty

Domácí: Collins, Masuaku, Ogbonna

Hosté: Gosling

Rozhodčí

Atkinson – Betts, Child

Stadion

Olympijský stadion, Londýn

SESTŘIH Premier League: West Ham - Bournemouth 1:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 34. Agüero, 63. Agüero, 83. Agüero

Hosté: 67. Jacob Murphy

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Zinčenko – De Bruyne, Fernandinho, Silva (C) – Sterling (86. B. Silva), Agüero, Sané (88. Díaz).

Hosté: Darlow – Manquillo (66. Yedlin), Lascelles (C), Clark, P. Dummett – Shelvey, Diamé, Hayden – Jacob Murphy, Joselu (76. Gayle), Atsu (64. Ayoze Pérez).

Náhradníci

Domácí: Bravo, Danilo, Gündoğan, Mangala, Silva, Adarabioyo, Díaz

Hosté: Elliot, Yedlin, Haidara, Merino, Gayle, Pérez, Ritchie

Karty

Hosté: Clark

Rozhodčí

Tierney – Bennett, Perry

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

54452 diváků

Suverénní lídr soutěže Manchester City napravil zaváhání z minulého kola, kdy v Liverpoolu utrpěl první porážku v sezoně. K výhře 3:1 nad Newcastlem a udržení dvanáctibodového náskoku na čele tabulky přispěl hattrickem Sergio Agüero. Chelsea zvítězila na hřišti Brightonu 4:0 a posunula se na třetí místo. Obhájce titulu rozhodl zápas už v úvodu, dvakrát se trefil Eden Hazard. Manchester United vyhrál 1:0 v Burnley a upevnil si druhé místo.

"Citizens" po celý zápas dominovali a trpělivě dobývali bránu soupeře. Sterlingův gól ještě nebyl uznán kvůli ofsajdu, ale ve 34. minutě lehce tečoval hlavou Agüero De Bruyneho centr a otevřel skóre zápasu. Belgický záložník je s deseti asistencemi nejlepším nahrávačem Premier League.

V 63. minutě proměnil Agüero pokutový kop nařízený za faul na Sterlinga. O čtyři minuty později ale nečekaně zdramatizoval utkání Murphy, jenž na konci samostatného brejku přehodil brankáře Edersona. Vzápětí mohly "Straky" dokonce vyrovnat, Ederson ale svou chybu napravil a Diamého nadvakrát vychytal.

V 83. minutě předvedl parádní individuální akci Sané, prokličkoval mezi několika protihráči a předložil míč před bránu Agüerovi. Argentinský kanonýr už neměl problém uklidit balón k tyči a připsal si svůj 14. gól proti Newcastlu v kariéře. 

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Newcastle 3:1. Agüero nasázel hattrick
Video se připravuje ...

NEJ zákroky Premier League: Blýskl se Čech i dvojka Chelsea
Video se připravuje ...

NEJ góly Premier League: Perfektní ťukes Arsenalu i sólo Hazarda
Video se připravuje ...

NEJ hráč Premier League: Sergio Agüero nastřílel Newcastlu perfektní hattrick
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud