16. února 2018 • 18:00

Hazard táhne Chelsea. Umí věci, co jiní nedokážou, chválí ho klubová legenda i Giroud

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krize je pryč. Snad. Chelsea po dvou překvapivých porážkách konečně šlápla do pedálů  a v čele jejího vzestupu stojí Eden Hazard. 27letý křídelník se v aktuální sezoně podílel už na 24 gólů svého celku a naposledy se dvěma brankami podepsal pod důležitou výhru „Blues“ 3:0 nad West Bromwichem. Lichotkami na adresu belgické hvězdy přitom nešetří jedna z klubových ikon ani jeho Hazardův nový spoluhráč Olivier Giroud.



Soumrak šampionů. Zatímco v minulém ročníku Premier League si Chelsea suverénně došla pro ligový titul, v poslední době měli svěřenci Antonia Conteho starosti hlavně sami se sebou. Nevýrazné výkony, málo vstřelených branek a jako bonus dvě nečekané prohry. Se soupeři, s jakými by si úřadující mistr měl bez problémů poradit.

Taková Chelsea nemá proti Barceloně šanci, bědovali fanoušci v narážce na blížící se souboj gigantů v osmifinále Ligy mistrů. Teď ale kritizovaný tým ze Stamford Bridge pomalu míří zase vzhůru. V čele opatrného vzestupu stojí ten, od koho se to čeká nejvíc.  Muž s číslem 10 na zádech.

„Hazard vymýšlí věci, které jiní hráči vymyslet nedokážou. Je to světová třída a je jenom na něm, co se sebou udělá a jestli se bude chtít posunout ještě na další úroveň,“ vysekl belgické superstar poklonu bývalý kapitán Chelsea Denis Weise.

„Některé věci, co s míčem umí, jsou až strašidelné,“ pokračuje s chválou legendární záložník, jenž za londýnský klub odkopal celých 11 sezon.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - West Bromwich 3:0. Dvakrát se trefil Hazard
Video se připravuje ...

V úvodu sezony Hazard svému týmu chyběl kvůli zranění kotníku, které si způsobil v červnu před přípravným utkáním belgické reprezentace s českým týmem. Od října už je ale bývalý hráč Lille Contemu plně k dispozici a téměř v každém utkání ukazuje, jak je pro současný výběr italského kouče důležitým hráčem.

„Jeho výkony od doby, co se vrátil po zranění, jsou naprosto úchvatné. Je jako kapela jednoho muzikanta na velkém pódiu.  Mohli jste to vidět v pondělí,“ připomíná Wise zápas proti WBA, který Chelsea vyhrála 3:0 a dvě branky nesou právě Hazardův podpis.

Jaké to je spolupracovat s belgickým šikulou, už ví i Olivier Giroud. Francouzský útočník zamířil na západ Londýna z Arsenalu a proti WBA strávil na hřišti svých prvních 60 minut v novém dresu.

„Je jednoduché si s Edenem na hřišti rozumět, protože má skvělý cit pro hru, skvěle vnímá fotbal. Dokonce jsem mohl po jeho přihrávce skórovat, snad se to podaří v příštím zápase,“ komentoval souhru s Hazardem 31letý forvard.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud