3. dubna 2018 • 13:40

Třesk v Chelsea, skončit může až deset hráčů. Zlatý padák pro Conteho?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea čeká v létě velký třesk. Klub musí nutně projít revolucí, pokud se tak nestane, propast mezi posledním vítězem Premier League a současnou špičkou v lize bude stoupat. Co vše musí londýnský celek během příprav na novou sezonu vyřešit? Hned deseti hráčům brzy skončí kontrakt, nové smlouvy nepodepsaly ani největší hvězdy Eden Hazard s Thibautem Courtoisem a stále se spekuluje nad tím, že by mohl odejít i trenér Antonio Conte. V tom případě by však dostal zlatý padák v podobě devíti milionů liber (cca 262 milionů korun).



Mistrovská kocovina, krize, vyhoření. Současné problémy Chelsea se dají nazvat mnoha způsoby. Páté místo v lize s osmibodovou ztrátou na čtvrtý Tottenham rozhodně neodpovídá ambicím a vynaloženým prostředkům, které ruský majitel Roman Abramovič do klubu každý rok pumpuje.

I proto se podle informací britského deníku The Telegraph rozhodl jednat a všechny kroky, které se v blízké době uvnitř budou odehrávat, si vezme na starost.

Co tedy ruského magnáta čeká? Například přemluvit dvě největší hvězdy Edena Hazarda s Thibautem Courtoisem, aby kývli na nabídky nových kontraktů. Zatím se to totiž vedení Chelsea nepovedlo. Belgická reprezentační jednička má smlouvu ještě na rok, levonohý křídelník na dva. Kolem obou hráčů už však několik měsíců krouží zájemci s Realem Madrid v čele.

Nejedná se však pouze o tyto dva. Brzy smlouvy vyprší Cesku Fábregasovi, Gary Cahillovi, Pedrovi, Davidu Luizovi, ale i lednové posile Olivieru Giroudovi, u kterého je to zapříčiněno i tím, že v klubu nedávají hráčům starším 30let smlouvy delší než jeden rok.

Komu v Chelsea brzy skončí smlouva
30. červen 2018
Willy Caballero
30. červen 2019
 Cesc Fábregas
 Gary Cahill
 David Luiz
 Pedro
 Olivier Giroud
 Thibaut Courtois
30. červen 2020 
 Eden Hazard
 Willian
 César Azpilicueta

Přesvědčit hráče, aby podepsali na další sezony, nebude vůbec snadné. Momentálně je totiž Chelsea mimo příčky zajišťující účast v Lize mistrů, za vděk by museli Hazard a spol. vzít „pouze“ Evropskou ligu.

A jistý není ani trenér pro nadcházející sezonu. Antonio Conte má sice platnou smlouvu ještě na jeden rok, ale podle informací z Ostrovů je jeho konec na Stamford Bridge jednou z Abramovičových myšlenek. Ačkoliv v první sezoně famózním způsobem dovedl klub k titulu, ve druhém ročníku se mu už tolik nedaří. Chelsea v lize nestačí na oba kluby z Manchesteru, v Lize mistrů vypadla už v osmifinále s Barcelonou a líbivým fotbalem fanoušky rovněž nebaví.

Abramoviče však zatím brzdí fakt, že by musel bývalému kouč Itálie či Juventusu vyplatit odstupné devět milionů liber (cca 262 milionů korun), jak si společně před dvěma lety domluvili.

Není žádným tajemstvím, že by se Abramovičovi zamlouval místo Conteho například Luis Enrique, který s Barcelonou vyhrál všechny možné trofeje, ale momentálně si dává od fotbalu volno. Dalším možným adeptem je Thomas Tuchel, který naposledy vedl Borussii Dortmund a před několika týdny údajně odmítl Bayern Mnichov.

Další velkým otazníkem je pozice sportovního ředitele. V listopadu v této funkci po dlouhých letech skončil Michael Emenalo a jeho židle zůstává neobsazena. To však klub zatím nijak netrápí. Změny, které by mohly nastat, oznámí prý ještě před letní přestávkou, až poté se bude zabývat obsazením role ředitele.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud