5. dubna 2018 • 16:10

Mourinho ve Sport Magazínu: proč už nebaví on ani jeho fotbal

Autor: mag
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Premier League dominuje Manchester City v rytmu Pepa Guardioly, jiskřivým a efektivním fotbalem baví fanoušky i Liverpool a Tottenham. Ale co Manchester United a José Mourinho? Special One se stal trenérem, jehož fotbal a řeči vycházejí z módy. Co se zvrtlo? O tom pojednává hlavní téma pátečního Sport Magazínu.



„Z charismatického kouče, který se objevil na Ostrovech v roce 2004 a byl považován za génia, je dnes muž, který vyvolává hloupé a osobní hádky a oproti jiným trenérům je zastaralý.“

To prohlásil o práci Josého Mourinha na Old Trafford bývalý skvělý kanonýr Chris Sutton, mj. vítěz Premier League s Blackburnem.

V příkrém hodnocení není zdaleka sám, své si řekli i další matadoři jako Paul Scholes nebo Jamie Carragher. A hlavně značná část fanoušků Manchesteru United, kteří nechápou, proč sestava se jmény jako Lukaku, Sánchez, Rashford, Pogba nebo Mata působí na hřišti těžkopádně, bez emocí a místo gólových ohňostrojů parkuje velmi často autobus před vlastní brankou.

Jak je to možné? V čem se změnil Mourinho, někdejší arogantní vtipálek a hlavně nezpochybnitelná autorita, která dovedla k triumfu v Lize mistrů Porto a Inter Milán? Nebo se naopak nezměnil vůbec a nepřizpůsobil se novým trendům?

Titulní strana Sport MagazínuFoto Sport

Kompletní téma najdete v tradiční páteční příloze deníku Sport

Z obsahu pátečního Sport Magazínu

Téma: José Mourinho

Uniklo z facebooku: Karel Jarolím

Reportáž: dostihy z Cheltenhamu

Vysoká hra Zdeňka Haníka: o siru Fergusonovi a facebooku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud