19. dubna 2018 • 13:40

Bouřlivák Barton má novou práci. Po trestu za sázky začne trénovat

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Joey Barton se chystá na velký kariérní posun. Z fotbalisty známého svým nesmlouvavým herním stylem, bude od léta trénovat. Nástup v třetiligovém týmu Fleetwood Town má nezvykle 2. června. Den poté, kdy mu vyprší trest za sázky.



Barton je známá kontroverzní osoba. Na tréninku se pral s vlastním spoluhráčem, soupeři neváhal dát pěstí. Nakonec ho dohnala až sázkařská aféra, k tomu, že podával sázky na zápasy ještě jako aktivní hráč se přiznal loni v dubnu. Burnley, tým, za který v té době hrál, jej propustil a Barton ukončil hráčskou kariéru.

Ve fotbale nemůže v žádné roli působit až do začátku června. A to se ujme poměrně nečekané role - známý bouřlivák bude šéfovat třetiligovému mužstvu Fleetwood Town. V 35 letech to bude jeho první trenérská štace. 

"Jde o klub, který znám dlouhá léta, a který vede člověk, se kterým mám dobré vztahy," okomentoval svou novou práci sám Barton. Ředitelem Fleetwoodu je totiž Andy Pilley, britský byznysmen a Bartonův dobrý kamarád.

Ne všichni fanoušci byli jmenováním trenérsky nezkušeného bouřliváka nadšení, právě Pilley ale jen září. "Joey přináší velké množství zkušeností. Podle mě má velký potenciál na to, aby se stal jedním z nejlepších v nové generaci trenérů," řekl 47letý podnikatel. "Znám už mnoho let a jsem přesvědčený, že je na kariéru trenéra připraven," dodal.

Fleetwood, který Barton může oficiálně převzít až 2. června, je momentálně ve 3. anglické lize na 14. místě. Dokáže ho bouřlivák Barton v příští sezoně vyburcovat k boji o postup?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud