Jakub Dvořák
8. května 2018 • 15:50

Král střelců Vydra: O legendách i o tom, že hrát Championship není pr...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zamířit. Pal! Tenhle povedl má útočník Derby County Matěj Vydra v sobě zakódovaný a kdykoliv je potřeba, udeří. V sobotu v posledním kole druhé anglické ligy tak učinil po jednadvacáté a stal se nejlepším střelcem Championship. V rozhovoru pro iSport.cz mluví o tom, jaké to je vyhrát trofej pro krále střelců či náročnosti soutěže. Komu se povedlo ovládnout tabulku střelců v zahraniční lize před ním?



Že umí dávat góly, to už všichni dávno vědí. Ale ovládnout krále střelců, to se mu až do soboty nikdy nepovedlo. „Bohužel, povedlo se mi to až teď v 26 letech, ale i tak je to parádní pocit,“ usmívá se člen širšího reprezentačního kádru.

Ovládnout tabulku střelců v zahraničí se před vámi povedlo pouze šesti českým hráčům a vy jste sedmý. To se hezky poslouchá, ne?
„Souhlasím. Je to krásná společnost. Hlavně co se týká dvou legendárních hráčů - Milana Baroše a Jana Kollera . Navíc sedmička je obecně šťastné číslo. O útočnících se říká, že zrají s přibývajícími roky. Mně je 26, tak uvidíme, jak to bude pokračovat.“

Poslední zápasy jste však nenastupoval v základní sestavě a naskakoval jako náhradník. Byly zatím vaše dlouhodobé zdravotní potíže?
„První zápas s Cardiffem jsem seděl, protože to byl trenérův taktický záměr. Oni hrají dost fyzický fotbal a chtěl mě toho vyvarovat. Proti Aston Ville nechal stejnou sestavu a teď s Barnsley jsem důvod nevěděl. Ale ještě v prvním poločase se nám zranil obránce a trenér ukázal na mě, tak jsem se do hry dostal. Uvidíme, jak to bude v play off. Já doufám, že budu hrát. Je to důležitá část sezony a snad u ní budu.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud