16. listopadu 2018 • 04:30

Televizní experti, kteří zmizeli! Řada kariér měla smutný konec

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké byly neslavné konce televizní fotbalových expertů v Anglii?Jaké byly neslavné konce televizní fotbalových expertů v Anglii?FOTO: Profimedia.cz

    Přenos z fotbalových zápasů s experty ve studiu? Dnes běžná praxe, která má v Anglii mnohem bohatší tradici než na českých obrazovkách. Na webu listu Daily Mail se vrátili k osudům některých známých osobností, které analyzovaly zápasy v minulosti a z očí fanoušků už dávno zmizely. Dost kariér mělo smutný konec…

  • Alan Hansen

    Zleva Gary Lineker, Alan Hansen a Alan Shearer v pořadu BBC Match of the DayFoto Profimedia.cz

    S Liverpoolem vyhrál osm titulů, v televizní roli experta se někdejší obránce se nejdřív proslavil nepřesným odhadem, když nastupující generaci talentů v Manchesteru United s Davidem Beckhamem či Ryanem Giggsem pod vedením Alexe Fergusona odepsal v 90. letech výrokem: „Nemůžete nic vyhrát s dětmi.“ Byl Gary Linekerem 90. let a první dekády nového století. Tedy tím, kdo měl mezi experty největší vliv. V roce 2014 po MS z vysílání zmizel a úplně se vytratil z očí fanoušků. Pokud ho chcete dnes zastihnout, máte největší šanci na golfovém hřišti vedle jeho slavného parťáka a extrenéra Liverpoolu Kennyho Dalglishe.

    Za posilou Slavie přijela slovenská reportérka. Co říká na českou ligu?
    Video se připravuje ...

  • Gavin Peacock

    Gavin Peacock (uprostřed) a Steve Watson přichází na zádušní mši za Pavla SrníčkaFoto Profimedia.cz

    Bývalý záložník Chelsea, Newcastlu či Queens Park Rangers vystupoval od roku 2002 v oblíbeném pořadu BBC Match Of The Day. Jeho slušně rozjetá kariéra před kamerami skončila naráz po EURO 2008, od fotbalu se úplně oprostil jako duchovní a přestěhoval se s rodinou do Kanady. Tam žije dodnes, v posledních letech pouze zaujal urážlivými názory na roli žen v manželství.

  • Robbie Earle

    Robbie Earle už pracuje jen pro zahraniční televize, na snímku jako reportér NBCFoto Profimedia.cz

    Pamatují si ho hlavně fanoušci Wimbledonu, za které jamajský fotbalista hrával během úspěšných sezon v Premier League v 90. letech. Po konci kariéry zakotvil i komerční stanice ITV a podílel se na přenosech z Ligy mistrů. Pak přišel skandál. Vstupenky určené pro rodinu a přátele na utkání MS 2010 nechal přeprodat a přišel o lukrativní smlouvu. Jako televizního experta ho nyní uvidíte na zámořských stanicích.

  • Ron Atkinson

    Ron Atkinson se nechvalně proslavil svými rasistickými poznámkami ve vysíláníFoto Profimedia.cz

    Poslední trenér, který vedl Manchester United, před nástupem Alexe Fergusona rozjel svoji televizní kariéru slibně na konci 90. let, proslulý byl hláškami, které občas nedávaly smysl. Při semifinále Ligy mistrů v roce 2006 však při popisování výkonu Marcela Desaillyho z Chelsea použil rasistické urážky. Tím se vyřadil z mainstreamových médií. Párkrát ještě dostal příležitost na menších stanicích například při přenosech z italské ligy.

  • Rodney Marsh

    Někdejší fotbalová útočník a televizní tvář Rodney MarshFoto Profimedia.cz

    Hlavní tvář sobotních fotbalových pořadů na kanálu Sky během 11 let. Útočník, který zanechal největší stopu v Queens Park Rangers a Manchesteru City, se nebál odvážných sázek. Veřejně třeba prohlásil, že Bradford sestoupí ve své první sezoně v Premier League. Nestalo se a Marsh si musel nechat oholit hlavu. Jeho kariéru poškodil odvysílaný vtip s narážkou na ničivé tsunami v Asii v roce 2005. Ve Sky ho vyhodili a Marsch se přeorientoval na účast v reality show.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud