21. prosince 2018 • 11:22

Hráči a Mourinhův konec: Sánchez vyhrál balík, Pogbu museli uklidnit

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec oblíbeného trenéra? Ne tak docela. Fotbalisté Manchesteru United reagovali na úterní vyhazov Josého Mourinha různými způsoby. Aktuálně zraněný útočník Alexis Sánchez podle britského deníku The Sun vyhrál 20 tisíc liber (v přepočtu 570 tisíc korun) v sázce s obráncem Marcosem Rojem. Proč? Věřil, že portugalský kouč už na lavičce United dlouho nevydrží. Radost údajně měl i záložník Paul Pogba, který s Mourinhem dlouhodobě zrovna dobře nevycházel.



Nevyrovnané výkony od samého začátku sezony, neatraktivní styl hry a až šesté místo v průběžné tabulce Premier League. Všechny tyhle důvody připravily pětapadesátiletého trenéra s bohatou a velmi úspěšnou minulostí pár dní před Vánocemi o práci. Mourinha nahradil bývalý útočník Manchesteru Ole Gunnar Solskjaer, pro novou sezonu chce klubové vedení najít ještě věhlasnější jméno.

A jaký bude jeden z hlavních úkolů nového šéfa lavičky „rudých ďáblů“? Získat na svou stranu hráče. Všechny do jednoho. Právě to se totiž Mourinhovi podle britských médií zejména v poslední době příliš nedařilo. Hvězdy United si dobře uvědomovali, že pozice jejich kouče slábne.

Dlužíš mi, psal Sánchez obránci Rojovi

Britský bulvární deník The Sun informoval o sázce chilského útočníka Alexise Sáncheze s argentinským bekem Marcosem Rojem. „Říkal jsem to! Všechno bylo jen o trpělivosti. Rojo, dlužíš mi 20 tisíc liber,“ napsal Sánchez údajně do společné konverzace hráčů United v mobilní aplikaci WhatsApp krátce poté, co zpráva o Mourinhově konci vyšla na veřejnost. Díky posledním nezdarům United by si tak měl přijít v přepočtu na více než půl milionu korun.

Podle zdrojů z klubu měl z Mourinhova odvolání velkou radost také francouzský záložník Paul Pogba. Ten zůstal v posledních dvou utkáních anglické ligy pouze nevyužitý na střídačce, o jeho napjatém vztahu s Portugalcem se v posledních měsících mluvilo opakovaně.

Pod Solksjaerem by pětadvacetiletý fotbalista mohl pookřát, což sám dobře ví. Na konec Mourinha měl v kabině reagovat radostně. „Žádný hráč není větší než klub,“ musel ho uklidňovat naštvaný Michael Carrick, Mourinhův asistent, jenž mužstvo dočasně vedl před jmenováním Solskjaera. Toho teď čeká nelehká úloha – vyvolat v hráčích hned od začátku svého působení důvěru.

A jaká je budoucnost odvolaného Mourinha? Zatím nejistá. Probíraný návrat do Realu Madrid ale podle španělského deníku Marca ve hře není.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud