2. února 2019 • 20:00

Chelsea táhl GOLAZO Higuaín! Blýskl se parádou, s Hazardem mu to svědčí

Autor: Michael Durčák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Londýnská Chelsea dala zapomenout na dvě po sobě jdoucí ligové porážky na hřištích Arsenalu a Bournemouthu a v domácím prostředí rozstřílela beznadějně poslední Huddersfield 5:0. Lví podíl na výhře měla nejnovější ofenzivní akvizice Chelsea Gonzalo Higuaín. Argentinský střelec, který na Stamford Bridge hostuje z Juventusu, totiž vstřelil své první dva góly v anglické Premier League. „Jsem s ním velice spokojený, protože kromě střílení gólů může Gonzalo hrát vedle Edena Hazarda, což je pro nás výhodné,“ vyzdvihl Higuaínův podíl trenér Londýňanů Maurizio Sarri.



Chelsea prožila doslova katastrofálních deset dnů. Po porážce 2:0 v derby proti Arsenalu jeli Sarriho svěřenci napravit dojem ve středu večer na hřiště Bournemouthu, ale stal se naprostý opak. Domácí pod vedením trenéra Eddieho Howea udělili hostům lekci z produktivity a Chelsea utržila vysokou porážku 4:0. Rozzuřený Sarri, který už v dříve kritizoval motivaci svých hráčů, měl po zápase skoro hodinovou diskuzi s hráči v šatně, a nakonec se dokonce zpět do Londýna vydal po vlastní ose. Není se čemu divit, ostatně Chelsea prohrála ligový zápas o čtyři góly poprvé od září 1996.

Anglická média začala po utkání spekulovat dokonce o Sarriho konci na lavičce Chelsea, ale po setkání s vedením klubu během týdne bylo jasné, že šedesátiletý Ital si své místo zatím udrží. Jeho nadřízení však trvají na tom, že kromě výsledkového zlepšení musí Sarri do hry londýnského týmu implementovat blíže nespecifikovaný herní plán B pro případ, že by původní taktický záměr týmu nevycházel.

Nicméně Chelsea dostala v rámci 25. kola Premier League ideální příležitost otočit věci správným směrem, když na Stamford Bridge zavítal poslední Huddersfield. Průběh zápasu byl očekávaný a Chelsea zvítězila 5:0 především díky Edenu Hazardovi a Gonzalu Higuaínovi, kteří si připsali po dvou brankách.

Pátý hřebíček do rakve Huddersfieldu pak přidal v závěru brazilský stoper David Luiz. Chelsea se tak dočasně vyhoupla zpět na čtvrté místo ligové tabulky zajišťující účast v Lize mistrů s tříbodovým náskokem na pátý Arsenal, který čeká nedělní šlágr na hřišti Manchesteru City.

„Snad příště nebudeme muset prohrát zápas, abychom našli správnou mentalitu,“ řekl italský stratég.

Higuaín si připsal první dva zásahy v anglické lize a dal vzpomenout na časy, kdy pod Mauriziem Sarrim válel v Neapoli. Argentinský útočník má bilanci 37 golů v 37 zápasech, v nichž ho dirigoval Sarri z lavičky.

Higuaín vstřelil úvodní gól v 16. minutě, když zblízka prostřelil brankáře Huddersfieldu a v druhém poločase přidal čtvrtý gól do sítě hostů v 69. minutě parádní ranou zpoza pokutového území. Dalekonosná trefa mu od analytického serveru Squawka Football vynesla vtipnou přezdívku Golazo Higuaín.

Na obě branky mu asistoval záložník N’Golo Kanté, kterému dává Sarri na hřišti mnohem ofenzivnější úkoly a Francouz se mu za to v probíhající sezoně odměnil hned pěti asistencemi.

„Gonzalo k nám nepřišel v úplně dobré fyzické kondici, ale zlepšuje se. Jsem s ním přesto velice spokojený, protože kromě gólů může hrát vedle Edena Hazarda, což je pro nás výhodné,“ komentoval Higaínův výkon po zápase trenér Sarri. Argentinec se také stal prvním fotbalistou Chelsea od roku 2000, který vstřelil při svém domácím debutu dva góly.

Sarrimu vedle Higuaína udělal radost i Eden Hazard, který vstřelil své první dva ligové góly od prosince. Chelsea také nadále doufá, že se jí podaří Belgičana přesvědčit k prodloužení stávajícího kontraktu a Hazard tak odolá vábení Realu Madrid, kam by mohl v létě odejít.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud