21. května 2019 • 14:35

Přestupy TOP 6 týmů z Anglie: Miliardy za stopera i povýšení talentů

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
  • Nejslavnější týmy Premier League lákají hráče ze zahraničí. Kdo je posílí?Nejslavnější týmy Premier League lákají hráče ze zahraničí. Kdo je posílí?FOTO: Profimedia.cz

    Sezona anglické Premier League je u konce, šéfové a sportovní úseky nejslavnějších klubů se tak můžou začít plně koncentrovat na léto. Dá se očekávat, že na přestupovém trhu bude opět velmi živo. Top mužstva usilují o ostřílené borce i zářivé talenty. Jací hráči jsou na jejich seznamech?

  • Manchester United - Kalidou Koulibaly

    Šesté místo není ani zdaleka to, co příznivci Manchesteru United od této sezony očekávali. Ole Gunnar Solskjaer, který na lavičce nahradil Josého Mourinha, sice dokázal mužstvo zpočátku pozvednout, závěr ročníku se mu však nepovedl. I proto se chystá v létě posílit stávající kádr, vůbec nejvíce stojí o stopera Kalidoua Koulibalyho. Ten už je s přesunem na Old Trafford spojován delší dobu. Strávil pět let v italské Neapoli, kde se vypracoval v klíčového zadáka, stal se stabilním článkem senegalské reprezentace. Anglická soutěž by mu mohla sedět.

    Pokud jej United získají, budou muset vyplatit pořádnou sumu. Koulibaly má totiž ve smlouvě výstupní klauzuli, jež činí 150 milionů eur (v přepočtu téměř 3,9 miliardy korun). Vrátit se zpět do Ligy mistrů můžou United pomoct i Jadon Sancho, záložník Dortmundu, nebo 21letý obránce Crystal Palace Aaron Wan-Bissaka.

    Obránce Neapole Kalidou Koulibaly by v létě mohl zamířit do Manchesteru UnitedFoto Reuters

  • Arsenal - Djene Dakonam

    Pátý tým tabulky, který se momentálně připravuje na finále Evropské ligy, v létě přijde o dvě opory. Kromě Petra Čecha, jenž ohlásil konec kariéry, opustí Arsenal také střední záložník Aaron Ramsey. A právě na jeho náhradu se v létě londýnský klub zaměří. Nejblíže má do Arsenalu středopolař Getafe Djene Dakonam. Reprezentant Toga odehrál ve španělské lize během dvou sezon 70 duelů, patří ke klíčovým mužům sestavy.

    Jeho cena? 35 milionů eur (asi 900 milionů korun). Druhým vytipovaným plejerem je podle britských médií nadějný záložník Christopher Nkunku patřící francouzskému gigantovi PSG.

    Arsenal má velký zájem o záložníka Djeneho DakonamaFoto Profimedia.cz

  • Tottenham - Ryan Sessegnon

    Spurs sice v závěru sezony klesli na čtvrtou pozici, vadit jim to ale příliš nemusí. Už 1. června je čeká finále milionářské Ligy mistrů, kde můžou získat historicky první triumf. Fanoušci budou mít velká očekávání i v příští sezoně, tím spíš, pokud vedení Londýňanů ukořistí svůj přestupový cíl - Ryana Sessegnona. Teprve 18letý bek či křídelník Fulhamu už má na svém kontě 35 odehraných zápasů v Premier League.

    Tottenham o perspektivního hráče hodně stojí, nebude to však mít jednoduché, zájem o něj projevila řada evropských velkoklubů. I proto se jeho cena pohybuje kolem 35 milionů eur, tedy 900 milionů korun. Na seznamu posil mají "kohouti" také oporu Aston Villy Jacka Grealishe či útočníka Crystal Palace Wilfrieda Zahu.

    Zamíří levý bek fulhamu Ryan Sessegnon do Tottenhamu?Foto Reuters

  • Chelsea - Eden Hazard

    Příznivci Chelsea se tentokrát o přestupové tahanice příliš nemusí zajímat. "Blues" vyfasovali od FIFA roční zákaz přestupů, a pokud neuspějí s posledním odvoláním, mohou přivést pouze hráče do 16 let. Hlavním klíčem k úspěchu v další sezoně tak bude udržení největších hvězd, včetně Edena Hazarda.

    Belgický křídelník dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu, co mužstvo ze Stamford Bridge nabízí. Největší zájem o 28letého fotbalistu má Real Madrid, který se jej pokusí opakovaně získat a "vyplatit". V případě, že FIFA finalistovi Evropské ligy trest odpustí a Hazard odejde, Chelsea se zamíří na Philippe Coutinha či Marca Asensia.

    Eden Hazard se zápasem proti Leicesteru nejspíš rozloučil s Premier LeagueFoto Reuters

  • Liverpool - Zázrační mladíci

    Nasbírali skvělých 97 bodů, probojovali se do finále Champions League. Liverpool v letním přestupovém období určitě nebude bláznit. Všichni hráči jsou spokojení, vychvalují si spolupráci s Jürgenem Kloppem, nemají důvod hnát se jinam. Kouč od nich naoplátku dostává kvalitní výkony. I proto se nehodlá nejbližších přestupových hrátek nijak zúčastnit.

    Německý kouč se naopak může pokusit dát šanci mladým puškám. V akademii a mládežnických týmech "Reds" jsou desítky talentů. V příštím ročníku se pravděpodobně ukáže světu třeba 19letý útočník a Kloppův oblíbenec Rhian Brewster.

    Mladý útočník Liverpoolu Rhian BrewsteFoto Profimedia.cz

  • Manchester City - Rodrigo

    "Šampioni, Šampioni!" znělo po roce znovu na Etihad Stadium. City dokázali obhájit ligový triumf a potvrdili, že momentálně nemají v Anglii konkurenci. To však neznamená, že se nechtějí nadále zlepšovat. Ba naopak, Pep Guardiola plánuje svůj kádr ještě více zkvalitnit. Jeho cílem je příchod Rodriga.

    Krajanovi uznávaného kouče je stále teprve 22 let, a proto by byl skvělým krokem i do budoucna. Za jeho kvality mluví tři odehrané sezony v La Lize, v tomto ročníku dokonce nastoupil k 46 utkáním napříč všemi soutěžemi! To je vzhledem k šíri kádru, kterým Atlético Madrid disponuje, skvělá bílance. Nadějný středopolař má hodnotu 60 milionů eur (v přepočtu takřka 1,5 miliardy korun). Půjde za anglickou výzvou?

    O záložníka Atlétika Rodriga Hernándeze se zajímá Manchester CityFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud