28. ledna 2020 • 18:13

Faul, útěk a další kosa. Fotbalista viděl tři karty během sedmi vteřin

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obětavost se občas nevyplácí. Zvlášť když při ní překračujete pravidla. Své o tom zjistil anglický fotbalista, který během víkendového zápasu během jednoho návratu k vlastnímu vápnu spáchal dva tvrdé fauly. Rozhodčí si oba pamatoval a následoval rychlý proces: žlutá, žlutá, červená, sprcha.



„Tohle neuvidíte každý den. Rozhodčí dal Alexovi Lowovi tři karty najednou,“ poslal do světa twitterový účet týmu Garforth Town spolu s videem, jak se bleskurychle dostal do oslabení.

Alex Low šel v 75. minutě deváté nejvyšší anglické soutěže pomoct při standardní situaci, ale hosté z Bridlingtonu ji v pohodě odvrátili a spěchali do protiútoku. A to Low jako stoper nechtěl dovolit. Na hranici vápna soupeře strčil červeného protihráče tak bezohledně, až skončil na zemi on, soupeř i jeden další spoluhráč. Jenže akce pokračovala a zodpovědný obránce si dal sprint přes celé hřiště, kde o deset vteřin později těsně před vápnem skluzem celou akci nemilosrdně a definitivně ukončil.

Jenže rozhodčí ho měl celou dobru v merku. Už při prvním zákroku signalizoval výhodu a na druhé straně hřiště nebylo třeba napovídat. Následovala karbanická scéna, jedna žlutá, druhá žlutá, červená. Celé vykartování trvalo 7 sekund a kdyby se sudí nemusel štrachat v zadní kapsičce, mohl to vyřídit i rychleji. Celé video od přípravy přímého kopu po odchod fotbalisty do kabin trvá 41 sekund a je na něm vše podstatné.

Rozhodčí Jamie Rhodes však řešil celou situaci s přehledem a správně. „Bylo to excelentně odřízené,“ pochválil rozhodčího bývalý profisudí Bobby Madley. „Vždycky je riziko ponechat před žlutou kartou výhodu, navíc po zákroku na hraně vápna. Měl skvělý přehled.“

Rychlé vykartování nakonec nemusí příliš mrzet ani Alexe Lowa. I když příští týden pochopitelně hrát nebude, Garforth udržel relativně cennou remízu 1:1 a v tabulce Northern Counties East Football League je devátý, 10 bodů za čtvrtým Bridlingtonem. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud