Jan Malý
28. srpna 2021 • 20:33

Další výbuch Arsenalu! Prohra na smutné výročí, Arteta v potížích

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenal padl na dno a těžce rozdýchává šílený start do Premier League. V sobotu se slavným londýnským klubem zle zatočil Manchester City. Arsenal prohrál 0:5, po úvodních třech zápasech nového ligového ročníku nemá ani bod a počítá skóre 0:9. Co dál? Nikdo moc neví. Každopádně trenér Mikel Arteta to má pěkně nahnuté.



V sobotu to bylo přesně deset let, kdy Manchester United zválcoval Arsenal 8:2. „Kanonýři“ si strašidelný debakl připomněli opravdu stylově, podobně ostudným výplachem ve stejném městě, jen je tentokrát vypráskal Manchester City, který utrápené reprezentanty slavné londýnské značky přejel 5:0.

„V životě si od Arsenalu nepamatuji tak bezmocný výkon, jako byl tento. Arteta musí jít,“ vyťukal na Twitter anglický novinář Piers Morgan. „Jsem k sobě kritičtější a přijímám vinu za každou porážku. Ptám se sám sebe a musím se podívat na každé rozhodnutí, které jsem udělal, a udělat změnu, pokud si myslíme, že jsme měli udělat něco jinak,“ prohodil trenér Arsenalu Mikel Arteta.

Prožívá krušné dny, padá na něj salva pochybností. Není se co divit. Arsenal vykročil do nové sezony příšerně. Prohrál 0:2 v Brentfordu, padl 0:2 s Chelsea a v sobotu dostal nářez od City. Proti „kanonýrům“ šlo na Etihad Stadium všechno, po dvanácti minutách prohrávali o dvě branky.

V 35. minutě byl pak za ostrý skluz na Joaa Cancela vyloučen Granit Xhaka.  „Musím říct, že hranice pro posouzení takových zákroků je velmi tenká, protože v prvních dvou zápasech jsme viděli podobné, a nic se nestalo. Jsem zklamaný,“ hlesl Arteta. V oslabení jeho zdecimovaná parta nemohla pomýšlet na nic jiného, než aby domů odjela s co nejmenším přídělem.

Arsenal inkasoval od City pět gólů
Arsenal inkasoval od City pět gólů

„Mikel je víc než dobrým koučem. Tým, se kterým proti nám hrál, není jeho vysněným, protože mu chybělo snad osm opravdu důležitých hráčů kvůli zranění. Jsem jeho velkým fanouškem a jsem si jistý, že pokud mu budou věřit, odvede pro Arsenal dobrou práci,“ zastal se kolegy hlavní stratég Manchesteu City Pep Guardiola. Jenže přežije Arteta takový začátek?

Arsenal působí bezradně, první tři ligová kola prohrál poprvé od sezony 1954/1955. „Cítím se otupěle. Neřekl bych trapně, ale trochu trapné to už začíná být,“ láteřil Martin Keown, bývalý skvělý obránce Arsenalu. „Další zápas proti Norwichi dostává úplně jiný rozměr, bude to velká bitva,“ odtušila klubová legenda, že první utkání po reprezentační pauze s dosud stejně bitým Norwichem bude mimořádně důležité.

„Je těžké najít něco pozitivního ze strany Arsenalu, protože tohle byl zmatek. Musíte zůstat stát na nohách, být koncentrovaný a nedělat nic zbrkle,“ podotkl bývalý anglický reprezentant Joe Cole. Arteta jeden klad našel, poděkoval alespoň fanouškům.

Arsenal FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud