5. září 2021 • 17:25

Barcelona mě vykopla, postěžoval si talent. V klubu vydržel měsíc

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední den přestupů bývá tradičně hektický. Tentokrát měli napilno v kancelářích Barcelony. Aby zachránili klubový rozpočet, museli se zbavit několika hráčů. Do kolonky „odchody“ se zapsal i brazilský obránce Emerson Royal. „Slušným způsobem mě vykopli,“ promluvil 22letý hráč o transferu do Tottenhamu.



Emerson přestoupil po zhruba měsíci stráveném v klubu. Barcelona nejdřív využila využila opci a Realu Betis, kde strávil na hostování uplynulé dvě sezony, zaplatila 9 milionů eur (234 milionů korun). Prakticky okamžitě ho ale prodala a 1. září už se Brazilec registroval jako hráč Tottenhamu.

Barcelona vyinkasovala podle informací španělských médií 30 milionů eur (780 milionu korun). „Potkal jsem se s vedením klubu. Vysvětlili mi, že situace není dobrá, klub si prochází těžkým obdobím, a proto bude lepší, když mě prodají,“ vrátil se k nešťastné situaci v rozhovoru pro španělský deník Marca.

„Opakoval jsem jim, že bych rád zůstal, mým snem bylo hrát za Barcelonu a spojit s klubem svou kariéru. Věřil jsem si, že když budu v nejlepší formě, můžu tam uspět. Ale jsem inteligentní, uvědomil jsem si, že mi říkají, abych odešel. Slušným způsobem mě vykopli,“ mrzelo ho.

Šanci uspět dostane na anglické půdě, kde by už po reprezentační přestávce mohl naskočit do Premier League v dresu Tottenhamu. Za Barcelonu stihl v rozjeté sezoně tři ostré zápasy, nezapsal branku ani asistenci. V základu nastoupil jedinkrát v zápasu proti Getafe (2:1).

Barcelonu v létě mimo jiné opustily i dvě velké hvězdy - Lionel Messi po ukončení smlouvy nemohl kvůli špatné finanční situaci klubu podepsat novou a zamířil do PSG jako volný hráč zadarmo. Klub uvolnil i Antoine Griezmanna, který se vrátil do Atlétika na hostování s opcí.

Co čeká Messiho v PSG? Cíl dobýt Ligu mistrů i krajan trenér, jemuž hvězdy mohou přerůst přes hlavu!
Video se připravuje ...

Messiho milníky: unikl vězení, překonal Pelého i Müllera. Maradonu vyrovnal až letos
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud