24. září 2021 • 12:25

Oddaný Rooney neopustí klub v problémech: Co bych to byl za člověka

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Wayne Rooney nemá v plánu opustit fotbalisty Derby County, i když se druholigový anglický tým ocitl ve velkých problémech. Kvůli finančním potížím je v insolvenci a přišel o 12 bodů v tabulce, což ho srazilo na poslední místo.



„Budu za klub bojovat. Neodejdu z lodi, která se kymácí. Potřebují někoho, kdo je povede. Jsem tomuhle klubu oddaný,“ řekl novinářům nejlepší střelec v historii anglické reprezentace.

Bývalý útočník Manchesteru United se ujal Derby County loni v listopadu, kdy odešel nizozemský trenér Phillip Cocu. Nejprve byl Rooney dočasným koučem, ale po dvou měsících získá stálé angažmá.

„Vyrostl jsem v obecním domě v Liverpoolu a vím, jak těžký život může být. Záleží mi na hráčích i lidech v klubu. Co bych to byl za člověka, kdybych odešel nebo vyrazil na dovolenou?“ uvedl pětatřicetiletý Rooney.

Zkritizoval majitele klubu Mela Morrise za to, jak se k těžké situaci postavil. Rooney se prý dozvěděl z televizních zpráv, že jde Derby do insolvence. „Nemluvil jsem s Melem od 9. srpna. Přijde mi to trochu neuctivé. Komunikace je důležitá, ať už jde o dobré nebo špatné zprávy, musíme se s tím vypořádat,“ prohlásil. Podle britských médií má Derby County dluhy mezi 50 a 70 miliony liber.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud