Radek Špryňar
27. července 2022 • 20:35

Premier League v televizi: nový kanál i Bosák. Ale hledá se velký operátor

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ortodoxní fanoušci Premier League budou mít od nové sezony žně. Nový program Canal+ Sport přinese v exkluzivním balíčku všech 380 zápasů ročníku. K tomu řadu doprovodných pořadů, hlavním komentátorem bude Jaromír Bosák. Nejlepší fotbalová show na světě se vrací i na iSport.cz. Sestřihy čtyř nejlepších duelů kola a top momenty víkendu budou mít své pevné místo v obsahu webu. Problém? Honosnou ligu se zatím nepodařilo prodat mezi klíčové operátory v Česku. „Jednáme,“ pronesl viceprezident společnosti Ladislav Řeháček.



Nová sezona, nové poměry. Premier League bude v tuzemsku i na Slovensku vysílat program Canal+ Sport, který bude spuštěn prvního srpna. Pro fanoušky anglického fotbalu je však zcela zásadní, u jakých poskytovatelů obsah najdou.

Společnost Canal+ Luxemburg provozuje platformy Skylink a Freesat na satelitu Astra. Tam bude nový fotbalový kanál součástí nabídky. Skylink už zahájil předprodej dvou nových balíčků s programem Canal+ Sport, a to žánrově pestrý Kombi+ a samostatně je k dispozici také v doplňkovém balíčku Canal+ Sport.

Další možností je stažení aplikace Skylink Live TV pro chytré televize či telefony, za cenu 189 korun měsíčně bude možné sledovat jakýkoliv zápas sezony i veškeré další doprovodné pořady. To je ale zatím vše.

„Všech pět největších operátorů v Česku i na Slovensku od nás dostalo poměrně jasnou nabídku. Bavíme se o tom cirka pět měsíců. Není nikde definitivně rozhodnuto, ale všude existuje nějaká šance, že se ještě dohodneme,“ říká viceprezident společnosti Ladislav Řeháček.

V posledních letech běžela Premier League na kanálech Premier Sport 1 a Premier Sport 2, které byly dostupné u operátorů O2 TV a Telly.

Stále se může stát, že na obě platformy se liga vrátí, ale jisté to není. Jde – zcela pochopitelně - o peníze. O tvrdý byznys. V zákulisí se mluví o tom, že protistrany jsou v zákopech. Jde o hru nervů. Byť má Skylink v Česku a na Slovensku pokryto 1,3 milionu domácností, společnost Canal+ vnímá realitu na trhu a uvědomuje si, že draze nakoupený obsah potřebuje dostat mezi mnohem širší portfolio diváků.

Představení nového vysílacího studia a prezentace programu Canal+ Sport
Představení nového vysílacího studia a prezentace programu Canal+ Sport

Start nejlepší fotbalové soutěže planety se přitom kvapem blíží, začíná se již o příštím víkendu.

„Do prvního zápasu se stále dá stihnout připojení v podstatě všech operátorů, kteří mají zájem. Deadline je zhruba do konce tohoto týdne, pak už by to bylo složitější. Samozřejmě, že k dohodě může dojít i později v průběhu soutěže. Asi není překvapivé, že se hodně lišíme ve finančních představách, protože my neseme riziko. Kdo do toho bude chtít s námi jít, musí prostě zaplatit nějakou minimální částku. Každý se hodně rozmýšlí, co se jim skutečně vyplatí. Nevylučujeme ani to, že pojedeme pouze na Skylinku,“ přibližuje aktuální stav věcí Ladislav Řeháček.

Jisté je však to, že Premier League se vrací na webový portál deníku Sport. Na konci každého týdne bude na iSport.cz možné zhlédnout sestřihy čtyř nejlepších duelů kola a top momenty víkendu.

Hlavní tváří Canal+ Sport bude komentátor Jaromír Bosák v zádech s mnoha experty – Radoslavem Kováčem, Zdeňkem Zlámalem, Markem Matějovským, Jakubem Podaným, Romanem Bednářem, z Anglie bude létat Daniel Pudil. Přenosy zápasů budou každý týden doplňovat tematické pořady Match Time, pondělní Premier Club a Fantasy Show. Dostane se také na exkluzivní rozhovory s největšími hvězdami soutěže.

Obsah Canal+ Sport

  •  všech 380 zápasů Premier League
  • exkluzivní rozhovory s největšími hvězdami
  • Match Time – moderátory zápasových studií jsou Jaromír Bosák, Marek Skáčik a Martin Minha, doplní je řada expertů a hostů. Do prvního studia přijde slávistický kouč Jindřich Trpišovský  
  • Premier Club – pondělní talkshow ve „fotbalové šatně“ bude v gesci Jaromíra Bosáka a Matúše Lukáče, opět ve společnosti hostů
  • Fantasy Show – magazín o virtuální hře Fantasy Premier League budou uvádět Sonia Krajčová a Karel Tvaroh.

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud