5. srpna 2022 • 14:11

Hvězdné války TOP 6 PL: ofenzivní síla City i Liverpoolu děsí. A co ostatní?

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Legendární Alex Ferguson jednou prohlásil: „Útok vyhrává zápasy, ale obrana tituly." Góly jsou kořením fotbalu. Bez nich to nedává smysl. A nový ročník Premier League slibuje hotovou žranici. Na britské ostrovy dorazil norský kanón Erling Haaland i uruguayský přízrak Darwin Núňez. O branky mají v Manchesteru City, respektive Liverpoolu postaráno. A jak jsou na tom Tottenham, Chelsea, Arsenal či Manchester United? Podívejte se na zhodnocení útočné síly TOP 6 anglické ligy. Hvězdné války začínají!

  • Manchester United

    Sancho – Martial – Rashford + B. Fernandes

    Ofenzivní síla: 70 %

    Predikovat útočnou sílu Rudých ďáblů? To spíš vyhrajete v loterii. Na papíře vypadá ofenzivní vozba zajímavě, překypuje talentem. Na hrotu Henryho dědic Martial, jenž pod Ten Hagem v přípravě zářil. Na křídlech anglický výkvět. Od Rashforda a Sancha se po dietní sezoně očekávají velké věci. To vše zastřešuje Bruno Fernandes, jenž dokáže kreativní myšlení přetavit i do praxe.

  • Chelsea

    Sterling – Havertz – Pulišič + Mount

    Ofenzivní síla: 75 %

    Sázka na návrat Lukaka krachla. Belgický tank na Stamford Bridge propadl depresi. Proč mě tu nemá nikdo rád? Práskl dveřmi a zmizel. Tuchel už si během minulé sezony vyzkoušel hru bez hroťáka. Někdy to šlo, jindy skřípalo. Havertz je hlavně ofenzivní záložník a nově příchozí Sterling zase křídlo. Tak jak to bude? Komu bude Mount nahrávat na góly? Ofenziva Chelsea postrádá toreadora.

  • Arsenal

    Saka – Jesus – Martinelli + Ødegaard

    Ofenzivní síla: 75 %

    V nabitém kádru City se cítil utlačován, nedoceněn. A na startu angažmá v Arsenalu ukázal proč. Přesun Jesuse ke Gunners aspiruje na kauf léta. Společně s Martinellim zvou fanoušky na Emirates, kde hodlají rozjet lekce brazilské samby s anglickým „Robbenem“ a norským myslitelem. Tahle kombinace ukázala potenciál v přípravě, když šesti góly zesměšnila obranu Sevilly.

  • Tottenham

    Richarlison – Kane – Son + Kulusevski

    Ofenzivní síla: 80 %

    Já na bráchu, brácha na mě. Žádná jiná dvojice v Premier League nevyprodukovala víc branek než anglicko-korejské sourozenecké duo Kane-Son. Konkrétně jde o 41 gólů. Na hřišti se najdou poslepu, myslí na sebe i před spaním. Především na nich leží tíha čtrnáctiletého čekání na trofej. V zimě jim Conte přivedl parťáka Kulusevského. A jak k nim zapadne Richarlison? Tohle vypadá slibně.

  • Liverpool

    Salah – Núňez – Díaz + Thiago

    Ofenzivní síla: 90 %

    Obávané trio se rozpadlo. Mané odletěl do Bayernu a Frimino se přestěhoval na lavičku. Co si bez nich počnu? posteskl si Salah. Nezoufej, poplácal ho po zádech Klopp. Tady Núňez pochází z rodu uruguayských útočníků a Díaze už znáš. Kolumbijský dravec se na Anfield promptně adaptoval a s oblibou děsí obrany. Distribuci míčů ze zálohy obstarává Thiago, žák Xaviho a Iniesty.

  • Manchester City

    Mahrez – Haaland – Foden + De Bruyne

    Ofenzivní síla: 95 %

    Proklatě! Zase nic… Sen o triumfu v Lize mistrů se rozplynul v semifinále. Guardiola si místo dovolené naordinoval analýzu. Co chybělo? Haaland. Mašina na góly, která rozstřílela bundesligu jako Rambo partyzány. V dresu Citizens bude jeho hlad po trefách krmit De Bruyne, král asistencí. Když k nim přimícháte Fodena a Mahreze, vzniká smrtící koktejl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud