8. srpna 2022 • 20:25

TOP příběhy z PL: „sprostý" Haaland, Kloppova stížnost i emotivní návrat

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Letní přípravě definitivně odzvonilo, o víkendu se do akce vydaly také hvězdy anglické ligy. A bezpochyby se bylo na co dívat. Hlavní roli úvodního kola obsadil norský kanonýr Erling Haaland, který na sebe kromě dvou gólů upozornil v pozápasovém rozhovoru. Televizního reportéra zaskočil stejně jako defenzivu West Hamu. Hned na startu nové sezony zaujal i Jürgen Klopp, fanoušci Manchesteru United nebo povedený návrat po zranění odchovance Arsenalu. Web iSport.cz vybral pět zajímavých momentů, které se o víkendu odehrály v Premier League.

  • Haalandova omluva

    „Zrodil se ke střílení gólů,“ prohlásil o Erlingu Haalandovi trenér Pep Guardiola. Norský kanonýr se po letním přestupu z Dortmundu blýskl při debutu v anglické lize dvěma góly a pomohl Manchesteru City k výhře 2:0 nad West Hamem i s českými reprezentanty Vladimírem Coufalem a Tomášem Součkem v sestavě.

    Na Haalanda se tak nese samá chvála, ale 22letý útočník měl šanci dokonce na hattrick, což ho mrzelo. „To je trochu na ho*no,“ prohodil v pozápasovém rozhovoru. Očividně zaskočil reportéra Sky Sports, který ho na vulgární výraz upozornil. „Jé, omlouvám se,“ odvětil Haaland, který prožil snový debut.

    „Je to kluk s neuvěřitelným talentem, dosahuje pěkných čísel, ale rádi bychom do jeho hry přidali něco víc, aby byl ještě lepší. Narodil se, aby dával góly," dodal Guardiola. Kolik gólů v této sezoně Haaland za City nasází?

    SESTŘIH: West Ham - Manchester City 0:2. Snový debut! Haaland pálil z penalty i brejku
    Video se připravuje ...

  • Suché hřiště? „Svěží“

    Patří jednoznačně k nejžhavějším aspirantům na titul, ale hráči Liverpoolu hned v prvním kole ztratili dva body za remízu 2:2 na půdě Fulhamu. Trenér Jürgen Klopp si pak po sobotním zápase postěžoval na suché hřiště. „Hrálo jim to do karet. Výsledek je ale dobrý, nemyslím si, že jsme si zasloužili víc,“ řekl. A na jeho hodnocení nováček anglické ligy pohotově reagoval, když na sociálních sítích zveřejnil fotku údajně z pátku, jak zavlažování trávníku jede naplno. „Craven Cottage včera vypadalo naprosto svěže.“ Pro Fulham rozhodně povedený start...

    SESTŘIH: Fulham - Liverpool 2:2. Ztráta favorita! Poprvé se trefil Núňez
    Video se připravuje ...

  • Napětí na Old Trafford

    Fanoušci Manchesteru United si od příchodu trenéra Erika ten Haga slibovali razantní změny, jejichž pozitivní dopady se pochopitelně očekávají nejlépe už od prvních zápasů. Po historicky první domácí porážce s Brightonem (1:2) ale rozhodně spokojení nebyli. Cristiano Ronaldo se dostal na hřiště v 53. minutě a ke smazání dvougólové ztráty z prvního poločasu nepomohl. Na rudé ďábly se valí kritika ze všech stran - od expertů, klubových legend i příznivců. A u nich bylo napětí tak vysoké, že na tribunách Old Trafford došlo i k potyčce. Ten Hag přitom fanoušky vyzval, aby byly nejen v zápase proti Brightonu dvanáctým hráčem United…

    Napětí na tribunách Old Trafford vyústilo k potyčce mezi fanoušky Manchesteru UnitedFoto ČTK

  • Ošklivé zranění

    Trenér Evertonu Frank Lampard hned na startu Premier League opět čelil Chelsea, v níž prožil velkou část své kariéry a stal se klubovou legendou. Rozhodně speciální zápas. Jenže na domácím hřišti kromě porážky 0:1 po Jorginhově gólu z penalty kousal další dvě ztráty. Už v 18. minutě totiž kvůli zranění vystřídal Bena Godfreye, který si při obranném zákroku zlomil lýtkovou kost. Nehrálo se téměř deset minut, zdravotníci 24letého Angličana ošetřovali na hřišti, nasadili mu i kyslíkovou masku. Nebyl to příjemný pohled a na marodce stráví několik měsíců. Později kvůli problémům s kotníkem musel ze hry další bek Yerry Mina. „Držím palce, aby to nebylo tak vážné,“ uvedl Lampard.

    Ben Godfrey signalizuje na lavičku, že něco není v pořádkuFoto Reuters

    SESTŘIH: Everton - Chelsea 0:1. Z penalty rozhodl Jorginho
    Video se připravuje ...

  • Snový návrat po zranění

    Už se zdálo, že gól zkraje druhé půle na 2:0 definitivně skolil Brentford a domácí Leicester si pohodlně dokráčí k ligovému vítězství. Omyl. Svěřenci trenéra Thomase Franka díky brance v 86. minutě vyrovnali a nakonec brali bod. Hrdinou zápasu se stal záložník Josh Dasilva, který si připsal vůbec první zásah v Premier League. 23letý odchovanec Arsenalu pomohl v sezoně 2020/21 k postupu Brentfordu pěti góly a čtyřmi asistencemi. Jenže o patro výš zvládl pouze devět zápasů, potýkal se s problémy kyčle. Když se po jedenácti měsících vrátil, nebyl ve formě, obdržel červenou kartu a poté si při tréninku natáhl stehenní sval. Další pauza, nevypadalo to s ním vůbec dobře...

    Teď je ale po dalších sedmi měsících zpět a první zápas po zranění si nemohl vysnít líp… Vstřelenou branku s ním bláznivě oslavil na hřišti i trenér. „Když skóroval, byl jsem rád hlavně za vyrovnávající gól. Po zápase, když jsem stál v šatně, jsem si na Joshe počkal a řekl mu pár pěkných slov. Málem jsem se dojal,“ vyprávěl Frank.

    „Josh byl mimo osmnáct měsíců. Pracuji s ním už čtyři roky a je to fantastický člověk. Vidět ho vrátit se na úroveň, na kterou určitě patří, a zařídit nám bod, bylo velmi emotivní. Jsem za něj moc rád,“ dodal kouč.

    Trenér Brentfordu Thomas Frank emotivně oslavuje vstřelený gól Joshe Dasilvy, který překonal vleklé zdravotní problémyFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud