16. ledna 2023 • 13:50

West Ham v krizi, řeší se kouč pro Součka s Coufalem: Hvězdy i nouze

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Boj o přežití. Jinak se mise Davida Moyese ve West Hamu už popsat nedá. „Kladiváři" i s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v sestavě o víkendu prohráli s Wolves 0:1 a zahučeli do sestupového pásma, na tříbodový zisk čekají v Premier League od 24. října. „Vím, že fanoušci byli za poslední roky zvyklí na lepší výsledky, ale potřebujeme, aby s námi zůstali a pomohli nám," prohlásil skotský trenér. Jenže na taková zvolání je možná už pozdě, trpělivost pomalu dochází i vedení klubu, jež si podle The Telegraph už načrtlo seznam náhradníků. Podívejte se na pět scénářů, které mohou ve West Hamu nastat.

  • Rafael Benítez

    62 let, Španělsko

    Zkušený kouč je podle zahraničních médií na seznamu náhradníků dost vysoko, jenže vedle jeho jména si šéfové klubu připsali malou poznámku - krátkodobé řešení. Pokud však Moyes skončí, Benítez bude bezesporu nejžhavějším kandidátem. 62letý Španěl dostal padáka naposledy v polovině ledna 2022, když ho v Evertonu nahradil Frank Lampard. Benítez v minulosti vedl Inter, Chelsea, Neapol, Real Madrid, Newcastle a především Liverpool, se kterým v sezoně 2004/2005 vyhrál Ligu mistrů.   

    Zkušený fotbalový kouč Rafael BenítezFoto profimedia.cz

  • Nuno Espírito Santo

    48 let, Portugalsko

    Návrat do Londýna po roce a půl? I taková krizová varianta je ve hře. Nuno Espírito Santo tehdy trénoval Tottenham, kde po úspěšném angažmá u Wolverhamptonu vydržel jen tři měsíce. West Ham by měl zájem o krátkodobou výpomoc, ale je v tom malý háček, Portugalec od loňského léta vede saúdskoarabský klub Al-Ittihad. Navíc na konci ledna jeho svěřence čeká bitva o Superpohár s Al-Nassr FC, jehož dres obléká Cristiano Ronaldo. Nechal by si ujít takový zápas a kývl raději na nabídku z Premier League?

    Nuno Espírito Santo už není trenérem TottenhamuFoto Reuters

  • Thomas Tuchel

    49 let, Německo

    V tomhle případě jde spíš jen o přání. West Ham by rád získal trenéra, který u mužstva vydrží i po sezoně a atakoval čelo tabulky. Prý si vysnil variantu s Thomasem Tuchelem. Německý trenér je sice momentálně bez práce, když loni na začátku září překvapivě skončil na lavičce Chelsea, jenže do debat s „kladiváři" se prý vůbec nehrne. Šance na dohodu se blíží k nule.

    Thomas Tuchel naposledy trénoval ChelseaFoto profimedia.cz

  • Mauricio Pochettino

    50 let, Argentina

    Po Tuchelovi si West Ham pomýšlí na další zajímavé jméno. Pochettino má za sebou úspěšné působení u Tottenhamu, naposledy krotil hvězdné trio Kylian Mbappé, Lionel Messi a Neymar v PSG. Bez angažmá je už půl roku, přesto Londýňané s největší pravděpodobností v jednáních neuspějí. Odvážný sen se tak rychle rozplyne...

    Mauricio Pochettino je po konci v PSG bez práceFoto profimedia.cz

  • Čas pro Moyese

    59 let, Skotsko

    Dostane ještě šanci, pořád má podporu. Ale na jak dlouho? Co ještě šéfové klubu snesou? V letním přestupovém období do kádru nalili 180 milionů eur (4,3 miliardy korun) a Moyes přivítal v kabině osm nových tváří. A výsledek? Patnáct bodů z devatenácti ligových utkání. Bída. Navíc v sobotu West Ham hraje veledůležitý duel, na domácím stadionu přivítá se stejným počtem bodů předposlední Everton (vyhazov hrozí i Lampardovi). Tenhle zápas může rozhodnout.

    Kouč West Hamu David MoyesFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud