14. března 2023 • 18:30

V Harryho hlavě: zůstat, či odejít do Manchesteru? Smysl dává i Bayern

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svírá ho. Dusí. Nedá spát. Touha. Ta ukrutná a neutišitelná touha po trofejích. V hlavní roli Harry Kane. Kultovní postava, jež bourá rekordy, posouvá hranice a donkichotsky míří za nedosažitelným: s kohoutem na hrudi získat titul, pohár, medaili… Prostě něco! Pardon, jednu cenu vlastně má. V létě 2019 s Tottenhamem ovládl Audi Cup, předsezonní turnaj pořádaný Bayernem Mnichov. V červenci oslaví 30 let a opět se dostaví dilema. Co dál? Zůstat, nebo… odejít (to před fanoušky Spurs nezmiňujte ani šeptem)?



S pocitem hrdosti, ale i prázdna ulehl. Zavřel oči a ještě jednou si projel scenérii z před pár hodin. Seběhlo se to rychle. Chyba v rozehrávce, nezformovaná obrana, míč vyplaval u pravé nohy. Následovala rutina. Švih, prásk a 200!

Wow… Dechberoucí číslo. Harry Kane jako třetí v historii Premier League pokořil metu 200 gólů. „Vítej,“ pozdravil jej z trůnu Alan Shearer (260) a přidal se i druhý Wayne Rooney (208): „Byla to jen otázka času.“

Ultimátní trefou rozhodl snajpr Tottenhamu ostře sledovanou bitvu s Manchesterem City (1:0). Přesto šlo o vítězství s pachutí. Zatímco hosté zaváhali v boji o titul, domácí brali důležité body v závodě o… čtvrté místo. Ne, takhle by to nemělo být, hrálo mu v hlavě, a vzpomněl si na rozhovor po zápase. Na ty dva zrádné dotazy.

Harry, gratulace, jak se cítíte? Jak asi… Skvěle. Super. Úžasný počin, ale k čemu? Pořád slyší, co si lidé kolem něj šeptají: „Kane, dobrej chlapík, fantastickej střelec, jenže nic nevyhrál. Dává góly, které nerozhodují o trofejích.“ Bez titulu si občas připadá jako Qasarchán, mladší bratr Čingischána, taky jste o něm neslyšeli…

Druhou otázku, jasně, očekával ji. Kontrakt platí ještě na další ročník, prodlouží?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud