27. května 2023 • 14:04

Isak: tak trochu jiný Ibra. Ladný pohyb a rychlost. Nový Henry? Ano, to sedí

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unikátní set fyzických i technických dovedností z Alexandera Isaka činí fotbalového jednorožce. Na hráče, jenž na svět hledí ze 192 cm vysoké perspektivy, disponuje skvělou mobilitou, kterou zkrášluje prací nohou ve stylu Thierryho Henryho. Aby ze sebe vymáčkl maximum… „musím před zápasem poslouchat písničky, které mě nahecují,“ říká 23letý hudební expert. Pro spoluhráče někdy otravný, prý si rapuje i na střídačce, než jde na plac. Tam splácí daň nejdražšího hráče v historii Newcastlu United.



Kdyby psal fotbalové chorály Hans Christian Andersen, temný pohádkář, jehož příběhy zpravidla nekončí dobře, pro Newcastle United vlastněný saúdskoarabským investičním fondem by zbásnil něco jako: „Na vrcholku melancholické hory… Stojí plastový strom, ze kterého padají umělé peníze. Nikdy nezplodí nic živého. Pak přišel bájný jednorožec…“

A ten se jmenuje Alexander Isak. Zázračný kluk, někdy přezdívaný Žirafa (192 cm), ovšem obratná – tělo skládá do frekvence přesných pohybů s tanečním patentem Michaela Jacksona. A občas z toho vzniká umělecké dílo. Jako na hřišti Evertonu (4:1).

Na půlící čáře, s míčem u nohy. „Kam teď,“ mrkl Isak do mapy, kde sice hleděl na zakroužkovaný cíl, jenže bez vyznačené trasy. „Nahrát zpět? Kdepak…“ ucedil forvard zastávající negativní postoj k alibismu. Vydal se na dobrodružství.

Po cestě narazil na pět soupeřů, které polkl jeho stín, a vyčaroval jednu z nejbáječnějších asistencí v historii Premier League. „Sakra jsem se soustředil, abych poslal míč do sítě a nezazdil Alexanderovo dílo,“ ulevil si Jacob Murphy, autor gólové tečky akce, jež se zapsala do kulturního dědictví anglického fotbalu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud