9. září 2023 • 04:40

Hagovo peklo plné hříšníků: Rashford, CR7 i Garnacho. Co bude se Sanchem?

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Hluboká kuželovitá propast. Tak popisuje Dante peklo, které při pádu vytvořil anděl Lucifer za vzpouru proti Bohu vyvržený z ráje. Ďábel Erik ten Hag přitom pojednává o jednoduchém souboru pravidel. Jasný řád pro všechny. Cristiano Ronaldo v něm postrádal respekt, Harry Maguire přišel o důstojnost i hodnost. Marcusi Rashfordovi přijde OK a Alejandro Garnacho díky němu zazpíval píseň o talentu. A co na něj říká Jadon Sancho? Zatím poslední hříšník Hagova pekla.

  • Alejandro Garnacho

    Jako první pocítil přísný řád Erika ten Haga. Nizozemec po svém příchodu nastolil jasná pravidla. Pro všechny stejná, bez rozdílů. Jedno z nich je: Kdo pozdě chodí, sám… nehraje. Garnacho se na turné před minulou sezonou dvakrát opozdil na týmový sraz a jeho trestem byla lavička. V prvních pěti přípravných zápasech nestrávil na hřišti ani minutu. Milost dostal až v posledním testu před startem ligy proti Vallecanu. Výstrahu si vzal k srdci, zlepšil morálku a vybojoval si místo v prvním mužstvu.

  • Cristiano Ronaldo

    Asi netřeba úplně znovu pitvat, co se dělo ke konci roku 2022. Portugalcovo ego neuneslo odsun mezi náhradníky, kde bobtnalo tak dlouho, až bouchlo. Ten Hag si ale stál za svým, vedení jej podpořilo. A poté, co se Ronaldo rozpovídal v rozhovoru o poměrech u Red Devils, nebylo vyhnutí – rozchod! Třaskavý a plný výbušnin. Cristiano nakonec zamířil rozvíjet fotbalovou kulturu do Saúdské Arábie a United se odrazili k lepším výkonů, které jim vynesly účast v Lize mistrů i vítězství v Ligovém poháru.

    Ronaldovy dvě éry u United: kolik dal hattricků a v čem napodobil Solskjaera?
    Video se připravuje ...

  • Marcus Rashford

    Podobný případ jako Garnacho. Trochu si zdříml, opozdil se na týmovou poradu, kam dorazil… „Asi o minutu pozdě,“ zapřísahal se Rashford. Marně. „Pravidla jsou pro všechny stejná,“ dodal smířlivě. Neurazil se, vzal si bundu a v poslední den roku 2022 usedl na lavičku. Naskočil až do druhého poločasu a jediným gólem rozhodl o výhře United na hřišti Wolves 1:0. Po zápase se objal s Ten Hagem. „Všechno v pořádku,“ vyjádřili společně. Nizozemec znovu ukázal, že nikdo není víc než on.

  • David de Gea

    Čím se provinil? Žádný disciplinární prohřešek nevykonal, jen prostě neumí kopat do míče tak, aby ho poslal tam, kam by bylo potřeba. Rozehrávka. Problematická disciplína, ve které Španěl zaostával, což pro Ten Haga představovalo problém. Když De Gea navíc v závěru poslední sezony kupil chyby, měl brzy jasno. Zbavit se klubové legendy? Není jiné východisko… David dostal nabídku nové smlouvy, snížil platové nároky, chtěl zůstat. Jenže United nakonec přivedli Onanu a s ním se rozloučili: „Adiós.“

  • Harry Maguire

    Kapitán, reprezentační postava. Přesto žádné záruky. Ne u Ten Haga, jenž ho vyndal ze sestavy a nasoukal na lavičku. Pro Maguira nezvyklá role. Status náhradníka skousnul, i když křivil všechny vrásky na čele. Postupně se v hierarchii stoperů Manchesteru propadl na pozici číslo čtyři, o místo v národním týmu ovšem nepřišel. Před novou sezonou navíc přišla další rána: „Už nejsi kápo,“ slyšel. Zbaven hodnosti i důstojnosti. Odchod se jevil jako jasné východisko. Harry se ale nevzdává.

  • Jadon Sancho

    Vytoužená posila za 85 milionů eur (2 miliardy korun). V Dortmundu tančil, čaroval. Ve 137 zápasech si za Borussii připsal 50 gólů a 64 asistencí. Bilance v United? 82 utkání, 12 tref a 6 nahrávek, což je… Bída. V minulé sezoně byl dokonce chvíli mimo službu, nebyl na tom dobře fyzicky. Ten Hag jej podržel, dopřál mu individuální program i čas. Ten mu nyní dochází, stejně jako trpělivost s jeho přístupem v tréninku. Vzkřísí Sancho ještě svůj status v Divadle snů, či bude formu hledat jinde?

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud